StoryEditor

Šesták kraľuje v Nemecku

09.12.2007, 23:00

Dvaja slovenskí futbaloví reprezentanti Róbert Vittek a Marek Mintál z Norimbergu majú v nemeckej bundeslige konkurenciu. Ďalšieho reprezentanta Stanislava Šestáka. Bývalý hráč Žiliny totiž strelil v tejto sezóne už osem gólov. Posledné dva v sobotňajšom dueli proti Karlsruhe. Bochum však doma iba remizoval 2:2.

Nový kanonier Bundesligy
Tieto dva góly znamenajú pre Šestáka posun v tabuľke kanonierov medzi absolútnu špičku. Už iba jediný gól delí odchovanca prešovského Tatrana od tria najúspešnejších strelcov súťaže -- Toniho s Klosem z Bayernu Mníchov a Van der Vaarta z Werderu Brémy.
Prvý gól strelil Šesták v 18. minúte. "Musím priznať, že z prvého polčasu si veľa nepamätám, inkasoval som totiž kopanec do hlavy a bol som dosť otrasený. Vyšla nám pekná akcia, po ktorej som dostal loptu na hranici šestnástky a kopol som do kúta, ktorý mám najradšej," tvrdí Šesták. Po hodine hry sa presadil druhýkrát, vyrovnával na konečných 2:2. "Po rohu si ma lopta jednoducho našla, vôbec som si na ňu nenabiehal," doplnil Šesták.

Keď hrá Bochum doma
Osem minút pred koncom mohol dokonca streliť tretí gól. Jeho pokus spoza pokutového územia však tesne minul bránku Karlsruhe. Paradoxné je, že všetkých osem gólov strelil Šesták na domácom ihrisku. "V kabíne sme po zápase vtipkovali, že o týždeň do Rostocku ani nemusím cestovať, veď aj tak strieľam góly iba doma," prezradil kanonier Bochumu.
Slovenský kanonier sa tak po sobote vyšvihol už na čelo hodnotenia "kanadského" bodovania súťaže. S pätnástimi bodmi v tejto štatistike kraľujú spoločne s bývalým hráčom Tatrana Prešov, Slovana Bratislava a MŠK Žilina aj Miroslav Klose z Bayernu a Diego z Brém.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 18:13