Blížiaci sa koniec Messiho v Barcelone je len jedným z mnohých problémov, ktorým čelí katalánsky veľkoklub.Reuters
StoryEditor

Megalomanské plány sa rúcajú. Štyri futbalové veľkokluby chcú vystúpiť zo Superligy

20.04.2021, 22:20
Autor:
TASRTASR
To, že sa projekt po 48 hodinách pod vlnou obrovskej kritiky rúca, potvrdzujú aj správy španielskych médií.

Anglické kluby Chelsea Londýn a Manchester City ako i španielske tímy FC Barcelona a Atletico Madrid plánujú vystúpiť z projektu futbalovej Európskej Superligy (ESL). Dôvodom je kritika, ktorá sa strhla po oznámení jej vzniku. Informáciu priniesli britské a španielske médiá.

V utorok sa pred štadiónom Stamford Bridge zhromaždilo 1000 fanúšikov Chelsea, ktorí protestovali proti účasti svojho klubu v projekte.

Vypočul si ich Petr Čech, bývalý dlhoročný brankár klubu a v súčasnosti technický poradca. V napätej atmosfére bolo počuť Čecha ako žiada fanúšikov o trpezlivosť a čas, informovali agentúry AP a AFP.

Plány Chelsea vystúpiť z ESL potvrdil AP zdroj pod podmienkou anonymity. Klub ešte nedoručil svoje rozhodnutie predstaviteľom Európskej Superligy.
Podľa portálu Sky Sports je už odstúpenie City z ESL hotová vec.

To, že sa projekt po 48 hodinách pod vlnou obrovskej kritiky rúca, potvrdzujú aj správy španielskych médií. Podľa nich vystupujú zo Superligy aj Barcelona a Atletico Madrid.

Nasledovať budú zrejme Arsenal Londýn a Manchester United, ktorého výkonný podpredseda Ed Woodward oznámil svoj koniec vo funkcii. Podľa španielskeho portálu Marca má v úlohe prvého muža Tottenhamu skončiť Daniel Levy.

Plány Superligy odsúdili futbalové orgány v Anglicku, Európska futbalová únia (UEFA), Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), britská vláda a sú veľmi nepopulárne aj medzi fanúšikmi.

V utorok vznik súťaže odsúdilo štrnásť klubov anglickej Premier League, ktoré nefigurujú v plánoch ESL. Zakladajúcimi členmi súťaže mali byť spomedzi anglických tímov Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 00:43