Reuters
StoryEditor

Vysoká prehra nás bolieť nemusí. Prečo? Odpoveďou sú Švajčiari

27.05.2021, 18:20
Zápas proti Švajčiarsku nám ukázal, ako sa nemusí splniť sen o štvrťfinále.

Štvrtý zápas Slovensko na MS 2021 v hokeji v Rige nezvládlo. Po troch výhrach prvýkrát prehrali hráči národného tímu so Švajčiarskom 1:8.

Náš súper bol lepší, výsledok síce vyzerá byť krutý, no nedá sa voči nemu príliš veľa namietať.

Oslabenia a presilovky

Kľúčovým momentom bolo vylúčenie Pospíšila na 5 minút a do konca zápasu po narazení súpera na mantinel v prvej tretine. Oslabenie začali Slováci aktívne a po chybe brankára Berru mal Sukeľ na hokejke pred opustenou bránkou gól. Puk poriadne netrafil a o chvíľu ho už po nešťastnom teči ťahal Hudáček zo svojej bránky prvýkrát.

Keď sa pred koncom tretiny nechal vylúčiť Holešinský, Švajčiari trestali hneď po znovuotvorení hry. Po ďalších dvoch góloch v slovenskej bránke v prostrednej časti hry zopakoval Holešinského kúsok Gachulinec pár sekúnd pred druhou prestávkou.

Švajčiari aj jeho vylúčenie na začiatku poslednej tretiny strestali už piatym gólom. Deväť minút pred koncom sa za stavu 1:6 sa Rosandič nešportovo správal k Siegenthalerovi a putoval za Pospíšilom do sprchy. V druhom päťminútovom oslabení v zápase dostal Hudáček dva ďalšie góly.

Naši hráči nazbierali 60 trestných minút, Švajčiari strelili päť gólov v presilovkách. My sme hrali jednu, ktorú sme za stavu 0:3 nevyužili. To je všetko, čo potrebujeme vedieť o nepodarenom zápase.

Čo s tým?

Turnaj je dlhý, cieľ jasný. Získať dosť bodov na postup do playoff. Zápas proti Švajčiarsku ukázal, ako sa to nemusí podariť. Z trestnej lavice sa hrá ťažko, minúty strávené o štyroch vyčerpávajú všetkých, ktorí sa musia brániť. Šance v kľúčových okamihoch treba premieňať a v bránke chytiť čosi navyše.

Nič z toho sa dnes nepodarilo, bol to zápas – blbec.

Sú ale situácie, v ktorých nemusí ktovieako bolieť ani takáto potupná prehra. Slabší deň príde na každého, MS 2021 sú turnajom, na ktorom Slovensko vydržalo bez neho asi najdlhšie zo všetkých. Teraz bude dôležité zabudnúť na nepodarené popoludnie skôr, ako doklepú komentáre aj najrýchlejší z komentátorov.

Pokračovanie článku si môžete dočítať na športovom portáli Takurčitee.

01 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 04 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 05 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 20:42