StoryEditor

Hamšík sa predstavil Neapolu

17.07.2007, 00:00
Nováčik najvyššej talianskej futbalovej ligy z Neapola uviedol včera pred médiami svoju novú letnú posilu. Slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, ktorý do klubu prestúpil z druholigovej Brescie. Ako uvádzali talianske média cena za nášho 19--ročného futbalistu sa pohybovala na úrovni siedmych miliónov eur. Hamšík podpísal s talianskym tímom 5 ročnú zmluvu. "Na tlačovej konferencii ma čakali dve stovky novinárov a pred budovou ma vítalo asi 400 fanúšikov Neapola. Chceli sa so mnou pozdraviť a priali mi všetko dobré do novej sezóny," povedal pre HN Hamšík.

Nováčik najvyššej talianskej futbalovej ligy z Neapola uviedol včera pred médiami svoju novú letnú posilu. Slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, ktorý do klubu prestúpil z druholigovej Brescie. Ako uviedli talianske médiá, cena za nášho 19-ročného futbalistu sa pohybovala na úrovni siedmich miliónov eur. Hamšík podpísal s talianskym tímom 5-ročnú zmluvu. "Na tlačovej konferencii ma čakali dve stovky novinárov a pred budovou ma vítalo asi 400 fanúšikov Neapola. Chceli sa so mnou pozdraviť a priali mi všetko dobré do novej sezóny," povedal pre HN Hamšík.
Do Neapola pricestoval spoločne manažérom Jurajom Venglošom. Hlavným dôvodom bolo absolvovanie zdravotných testov a účasť na svojej prezentácii, ako nového hráča tímu. "Ráno som bol na lekárskych testoch, urobili mi kontrolu srdca a krvné testy -- všetko bolo v poriadku. Popoludní som pózoval v novom drese svojho klubu," uviedol Hamšík. Ešte nevedel, s akým číslom vybehne na úvodné talianskej serie A. "Mám dve možnosti, bude to sedmička, alebo číslo 27," hovorí Hamšík. Dnes ho ešte v Neapole čaká obhliadka bytov a domov, kde by sa mal na nasledujúcich päť rokov usadiť. "V strede týždňa ma čaká cesta do hlavného mesta Ríma, odkiaľ odlietam za tímom na sústredenie do Rakúska," dodal slovenský reprezentant.
Hamšík, odohral za svoj bývalý klub Bresciu v druhej talianskej lige 40 zápasov a strelil v nich desať gólov. Začiatkom júna nastúpil po prvýkrát na celé stretnutie za reprezentáciu Slovenska. Bolo to v Hamburgu, kde národný tím prehral s domácim Nemeckom 0:1.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 17:14