StoryEditor

Hingisová vymení raketu za kobylu

28.11.2007, 23:00

Bývalá svetová tenisová jednotka Martina Hingisová sa opäť vracia do svetového športového diania. Košická rodáčka sa tentoraz rozhodla vyskúšať svoje schopnosti v jazdeckých pretekoch. Švajčiarka zo slovenskými koreňmi nedávno dobrovoľne ohlásila koniec kariéry. Dôvodom na odchod zo svetových kurtov bola medializácia jej kokaínovej aféry.
Tenisovú raketu nahradí kobyla
Hingisová by sa mala 7. decembra zúčastniť na medzinárodných jazdeckých pretekoch v Barcelone. Prekážky vo svojej kategórii do 130 centimetrov bude zdolávať v sedle vlastnej kobyly Lytizia. Na jej prekvapujúcom rozhodnutí sa veľkou mierou podieľal Švajčiarkin nový životný partner Alexander Oniščenko. Kontroverzný ukrajinský naftový a realitný magnát je šéfom domácej parkúrovej reprezentácie. Vo svetovom jazdeckom športe však príliš dobré meno nemá. "Nie je vôbec seriózny," vyjadril sa popredný jazdec Frank Sloothaaka. Oniščenko mal navyše aj problémy zo zákonom, keď ho belgické colné orgány obvinili z neohláseného prenášania vysokej hotovosti.
Kokaínová aféra pokračuje
Účinkovanie v jazdeckej sfére by Martine Hingisovej mohla prekaziť jej prípadná suspendácia za doping od medzinárodnej tenisovej federácie. Tá by sa vzťahovala aj na iné športové odvetvia. Kokaínový škandál bývalej tenisovej šampiónky ešte zďaleka nie je doriešený. Predstavitelia svetového tenisu nedávno Hingisovej odkázali, že organizácia do hry zasiahne až po tom, ako dostane od svojho antidopingového orgánu vypracovanú správu o celej kauze. Švajčiarska tenistka pôvodne vyhlásila, že odchádza z dvorcov aj preto, aby nemusela dokazovať svoju nevinu. Neskôr však svoj názor zmenila a rozhodla sa zabojovať o očistenie svojho mena.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 00:24