StoryEditor

Legendu predviedli pred súd

09.10.2007, 00:00

Argentínsky futbalový idol a legenda Diego Maradona zažil nepríjemné privítanie na letisku v Buenos Aires, kde v nedeľu pristál s pravidelnou linkou z Talianska. Letisková polícia ho ihneď zadržala a predviedla pred sudcu. Ten mu oznámil, že čelí obvineniu z účasti na dopravnej nehode zo začiatku februára minulého roka.

Odmietol byť svedkom
Maradona si totiž odmietol vyzdvihnúť súdnu zásielku s výzvou na podanie svedectva o udalosti, pri ktorej nešpecifikované štvorkolesové vozidlo nabúralo do telefónnej búdky a spôsobilo drobné zranenia istému manželskému páru. Zatiaľ stále nie je jasné, či za volantom auta sedel majster sveta z roku 1986 a bývalý hráč Barcelony a Neapola, ktorý sa ihneď po formálnom súdnom oznámení mohol vrátiť domov.
Kontroverzný Maradona sa v minulosti liečil na psychiatrickej klinike, kde podstúpil protialkoholické liečenie po tom, ako mal problémy s pečeňou. "Sám sa rozhodol začať liečbu alkoholizmu," povedal vtedy o Maradonovi jeho osobný lekár Alfredo Cahe pre rozhlasovú stanicu Todo Noticias. Niekdajšiu hviezdu argentínskej reprezentácie už v rokoch 2000 a 2004 museli hospitalizovať pre kardiologické a ďalšie problémy súvisiace s užívaním kokaínu. "Už viac nebudem piť alkohol a je to už dva a pol roka, čo som nebral drogy," uviedol legendárny Argentínčan.

Stále myslí na futbal
Maradona sa okrem problémov v súkromnom živote stále venuje futbalu. Dokonca súhlasil aj s účasťou na priateľskom zápase s mužstvom Anglicka. Tímy sa stretnú 14. októbra v birminghamskom Villa Parku. Zápas sa bude hrať viac ako 21 rokov po pamätnom štvrťfinálovom stretnutí, v ktorom Argentína vyhrala nad Anglickom 2:1 a Maradona zaznamenal oba góly víťazného mužstva. Rodák z mesta Villa Fiorito však svoj prvý gól dal rukou a hlavný rozhodca si to nevšimol. "Božská ruka" je asi dodnes jednou z najdiskutovanejších udalostí v histórii futbalu. Druhý gól po jeho sóle z vlastnej polovice ihriska je na druhej strane jedným z najkrajších v histórii futbalu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 13:22