StoryEditor

Trenčianska légia môže byť spolu. Hossu chce totiž Minnesota

04.11.2007, 23:00

Doteraz ste ich mali možnosť vidieť len na majstrovstvách sveta či olympijských hrách v hokejovom národnom tíme. Teraz je však možnosť, že traja najlepší slovenskí hokejisti budú hrať v jednom útoku v najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete NHL. V tíme Minnesoty Wild. K Mariánovi Gáboríkovi a Pavlovi Demitrovi totiž môže prísť tretí do trenčianskej "smrtiacej" légie - Marián Hossa.

Začína bitka o Hossu
27-ročný dvojnásobný víťaz ankety o najlepšieho slovenského hokejistu Hossa stále nemá zmluvu so súčasným klubom Atlanta Thrashers na novú sezónu. Navyše, ak by Thrashers neboli ani v hre o postup do vyraďovacích bojov, Hossa by odišiel. Pravdepodobne do tímu minnesotských "divochov", kde okrem spomínaného dua pôsobí aj Branko Radivojevič. Ďalšími záujemcami v prípadnej hre o Hossu by mohli byť Ottawa (tam pôsobil sedem rokov), Montreal, Detroit, Dallas či Philadelphia. "Vždy sú to len úvahy. V súčasnosti sa sústredím len na svoju hru a pokúšam sa pomôcť tímu, aby bol úspešný. Neviem, čo sa stane v budúcnosti. Nechávam otvorené všetky dvere," uviedol pre ottawský denník Sun starší z bratov Hossovcov. Atlanta prednedávnom ponúkla svojmu najproduktívnejšiemu hráčovi v minulej sezóne novú zmluvu, Hossa ju však odmietol. "Nová ponuka nebola podľa Mariánových predstáv," povedal pre HN jeho otec František Hossa. Thrashers patria v tejto sezóne medzi najslabšie mužstvá, keď v štrnástich zápasoch dosiahli len 10 bodov. Trápi sa aj samotný Marián Hossa. V jedenástich odohratých zápasoch získal len šesť bodov. Za tri góly a tri asistencie. V produktivite tímu je až na piatom mieste. Bodovo tak výrazne zaostáva za minulou sezónu, v ktorej dosiahol ako druhý Slovák v histórii zámorskej NHL sto bodov (52 gólov a 48 prihrávok).

Traja kamaráti na slovenský spôsob
Zámorská profiliga by príchodom Hossu do Minnesoty mala jeden z najofenzívnejších útokov. V národnom drese bola trenčianska légia Hossa - Demitra - Gáborík najlepším slovenským útokom na minuloročných olympijských hrách v Turíne i na tohtoročnom svetovom šampionáte v Rusku. "Uvidíme, nakoľko to bude reálne. Názory sa rôznia aj z toho dôvodu, že v hre o Mariána sú už aj iné kluby ako len Minnesota. Uvidíme, či nakoniec skončí v Amerike alebo v Kanade. Všetci traja si rozumejú na ľade, takže určite by im to prospelo," skonštatoval pre HN Hossa.
Pre všetkých troch by to bol nový impulz v zámorskej kariére. Počas leta, keď sú na Slovensku, sú stále spolu. "Určite by bolo pre nich skvelé, keby hrali v jednom mužstve," potvrdil pre HN viceprezident Dukly Trenčín a kamarát Pavla Demitru Viliam Ružička. V Trenčíne dokonca všetci traja trénujú vždy spolu. "Nielen samotný tréningový proces, ale aj program počas leta majú spoločný. Dá sa povedať, že spolu vyrastali a trávia spoločne všetok čas, keď sú doma na Slovensku," doplnil Mariánov otec František Hossa. On si však myslí, že na to, aby hrali v jednom tíme NHL, sa musí prispôsobiť hra mužstva. "Ich herný prejav je úplne iný, ako majú zámorské útoky. Sú extrémne útoční. Takže by to záležalo na koncepcii celej pätice. Pretože treba aj brániť, a tak by sa im obrancovia museli maximálne prispôsobiť," dodal Hossa.

Slováci v sobotu
Zdeno Chára (Boston) 1A
Miroslav Šatan (Islanders) 2G
Richard Zedník (Florida) 1G
Jozef Stümpel (Florida) 1A
Marián Hossa (Atlanta) 1G + 1A
Marián Gáborík (Minnesota) 2G + 1A
Branko Radivojevič (Minnesota) 1G
Marek Svatoš (Colorado) 2G

Poznámka: G - góly, A - asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 13:28