StoryEditor

Petrovický: Zabojujem o svetový šampionát

06.02.2008, 23:00

Majster sveta 2002, útočník Róbert Petrovický, pre HN:

Dvoma prihrávkami ste prispeli k historicky najvyššiemu víťazstvu 5:1 nad Švédskom. Čakali ste to?
To je hokej, raz vyhrá jeden, inokedy druhý. Bol to iba prípravný zápas, ale, samozrejme, sme radi, že sa takto skončil. Oni začali lepšie, ale podarilo sa nám otočiť vývoj stretnutia a potom sme snažili kontrolovať hru. Karol Križan nás podržal v závere zápasu, keď sme sa museli brániť v početnej nevýhode.

Vy pôsobíte práve vo Švédsku, v Leksande. Ako prijali v tejto krajine jednoznačnú prehru?
Vzali to ako poučenie. Niekedy je totiž pre mužstvo lepšie, keď dostane po "ušiach" len v priateľskom súboji. Švédov totiž čaká oddnes na domácej pôde turnaj Euro Hockey Tour. Švédsky kouč vyslovil nespokojnosť a určite sme ich prekvapili.

Čo rozhodlo o našom víťazstve?
Dôležité bolo, že nás prvý gól nezlomil. Získali sme sebavedomie a bolo vidieť, že mladší hráči v mužstve sa osmelili, boli naozaj draví a vydarila sa nám najmä druhá tretina. Bol to tímový výkon, všetci hrali dobre.

Máte už 34 rokov. Uvidíme vás ešte v tomto roku v najcennejšom drese?
Uvidíme, možno áno, možno nie. Pre nás sa začína vyvrcholenie sezóny, vyraďovacie súboje. Dohodli sme sa s trénerom, že keď budem zdravý tak zabojujem o miesto na majstrovstvách sveta v Kanade.

Rok ste sa v reprezentácii neobjavili, ale úspešne ste sa do nej vrátili.
Je pravdou, že som odmietol účasť na poslednom šampionáte, lebo som skončil sezónu príliš skoro. Tento rok je to iné, budem v zápasovom tempe až do polovice apríla. Ale je to všetko ešte otvorené.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 18:14