StoryEditor

Do Chelsea sa vrátilo napätie

04.09.2007, 00:00
Päť kôl v najvyššej anglickej súťaži bol v mužstve ruského majiteľa klubu Romana Abramoviča, londýnskej Chelsea, kľud. Po nedeľňajšej prehre na pôde Aston Villy (0:2) sa však v britských médiách objavili špekulácie o naštrbených vzťahoch medzi trénerom "blues" José Mourinhom s majiteľom Chelsea. "Zdá sa, že opäť to medzi dvomi hlavnými mužmi v Chelsea vrie. Vyzerá to tak, že Abramovič už neznesie pohľad na hru, ktorú jeho mužstvo predvádza v novom ročníku," uviedol nemenovaný zdroj blízky klubu.

Päť kôl v najvyššej anglickej súťaži bol v mužstve ruského majiteľa klubu Romana Abramoviča, londýnskej Chelsea, pokoj. Po nedeľňajšej prehre na pôde Aston Villy (0:2) sa však v britských médiách objavili špekulácie o naštrbených vzťahoch medzi trénerom "blues" José Mourinhom s majiteľom Chelsea. "Zdá sa, že opäť to medzi dvomi hlavnými mužmi v Chelsea vrie. Vyzerá to tak, že Abramovič už neznesie pohľad na hru, ktorú jeho mužstvo predvádza v novom ročníku," uviedol nemenovaný zdroj blízky klubu.

Kouč nevedel o Ronaldinhovi
Roman Abramovič sa pokúsil získať v posledný deň prestupového obdobia do tímu útočnú posilu. Za špílmachra španielskej Barcelony údajne ponúkol jej vedeniu sto miliónov dolárov. Jose Mourinho o tomto plánovanom obchode dokonca ani nevedel. "Bol nazlostený, keď sa dozvedel o tom, čo robí majiteľ klubu za jeho chrbtom, a najmä akú sumu je ochotný vyplatiť za jedného hráča," uviedol zdroj. Mourinho mal pritom obmedzený rozpočet na nákup nových hráčov do tímu počas leta. "Urobil to, čo od neho vedenie Chelsea chcelo. Neminúť na nové posily príliš veľa peňazí," konštatoval človek pohybujúci sa v blízkosti trénera Mourinha. Do mužstva kúpil v lete jediného hráča. Z francúzskeho Olympique Lyon prestúpil do Chelsea Florent Malouda za 14 miliónov libier. Z mužstva však odišiel holandský stredopoliar Arjen Robben, ktorého získal Real Madrid za odstupné 24,5 milióna libier.

Mourinho sa musel uskromniť
Roman Abramovič je majiteľom Chelsea už tri roky. Počas tohto obdobia bol ochotný vynaložiť milióny eur na prestup kvalitných futbalistov do tímu. Zdá sa však, že vedenie Chelsea zmenilo stratégiu. Už počas posledného -- zimného prestupového obdobia žiadal Mourinho od vedenia financie na posily. Nestretol sa však s pochopením a na nákup nedostal ani libru. Mohol k tomu prispieť aj najdrahší prestup v histórii anglickej ligy. V lete 2006 zaplatila Chelsea za útočníka Andreja Ševčenka 30 miliónov libier AC Milánu. Ukrajinský strelec sa počas celej sezóny trápil a v 30 ligových súbojoch dal len 4 góly. Tento prestup bol snom majiteľa Abramoviča, ktorý od začiatku svojho pôsobenia v klube túžil po tom, mať ukrajinského strelca v klube.

Kto prišiel do Chelsea za éry Abramoviča
Meno hráča Odkiaľ Prišiel Cena v mil. libier
2004
Petr Čech Rennes (Fra.) 7
Paulo Ferreira Porto (Por.) 13
Arjen Robben Eindhoven (Hol.) 12
Mateja Kežman Eindhoven (Hol.) 5
Didier Drogba Marseille (Fra.) 24
Tiago Benfica (Por.) 8
Ricardo Carvalho Porto (Por.) 20
2005
Jiří Jarošík CSKA Moskva (Rus.) 3
Asier Del Horno Bilbao (Špa.) 8
Shaun Wright-Phillips Manchester City (Ang.) 21
Michael Essien Lyon (Fra.) 26
2006
Andrej Ševčenko AC Miláno (Tal.) 30
2007
Florent Malouda Lyon (Fra.) 14

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 10:25