StoryEditor

Ružomberské fiasko skončilo

06.11.2007, 23:00
Druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku má po včerajšku o jedno mužstvo menej. Rozhodlo o tom zasadnutie Združenia oddielov a klubov prvej hokejovej ligy. "Na základe súťažného poriadku sme vylúčili ružomberský hokejový klub z ligy. Anulovali sme všetky jeho stretnutia a od dnešného dňa už nefiguruje ani v ligovej tabuľke," povedal predseda tohto združenia Jozef Rusnák. Stalo sa tak po tom, čo Ružoberku skontumovali tretie stretnutie v tomto ročníku súťaže.

Hokejový klub z Ružomberka, ktorý zahanbujúcimi prehrami prepisoval históriu tohto športu skončil. Mužstvo, ktoré nebolo schopné poskladať zostavu jedenástich hráčov na ligové dueli totiž vylúčili z druhej najvyššj súťaže. V poslednom stretnutí, ktoré odohrali dokonca prehrali o dvadsať gólov (s Dolným Kubínom 4:24). V ére samostanosti v seniorských súťažich nikto takým zdrvujúcim rozdielom neprehral. "Za mužstvo nemal kto hrať, inak sa to skončiť nemohlo," uviedol pre HN prezident Ružomberka Jaroslav Spodniak.

Amatéri nemali záujem
Tím z Ružomberka mal podpísanú farmársku zmluvu na požiačiavanie hráčov s extraligovým Liptovským Mikulášom. V úvode tohto ročníka mal dvanásť amatérskych hokejistov. Tí sa však rozhodli s hokejom skončiť. "Pred pôsobením v klube uprednostili zamestnanie. Bolo pre nich problémom vybaviť si voľno v robote," tvrdí Spodniak. Je neuveriteľné, ako vôbec mohol tento klub fungovať a že s dvanástimi hokejistami dostal povolenie hrať druhú najvyššiu súťaž. V posledných týždňoch sa v Ružomberku dokonca ani netrénovalo. "Nebolo pre koho, robiť tréningy pre zopár hráčov nemalo zmysel," skonštatoval Spodniak. Mužstvo dostávalo gólové prídeli každý týždeň. Okrem Dolného Kubína si z Ružomberka urobili fackovacieho panáka aj Prievidza (0:8), Spišská Nová Ves (0:12) či Banská Bystrica (0:17). Vylúčenie spôsobili tri kontumačné prehry, nakoľko Ružomberok nemal hráčov, ktorý by na stretnutia nastúpili.

História nezabudne
Vylúčenie klubu z druhej najvyššej súťaže mrzelo aj riaditeľa hokejovej extraligy Vladimíra Paštinského. "Je to v prvom rade škoda, že vzniklo biele miesto na hokejovej mape," povedal pre HN Paštinský.
Debakle, ktoré tento hokejový klub v aktuálnom ročníku utŕžil nebudú vedené vo výsledkoch. "Anulovali sme všetky jeho stretnutia a od dnešného dňa už nefiguruje ani v tabuľke," hovorí predseda klubov prvej ligy Jozef Rusnák. História najpopulárnejšieho športu na Slovensku však na toto fiasko tak skoro nezabudne.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 22:05