StoryEditor

Slovensko privíta v baráži USA

10.04.2003, 00:00
Autor:
TASRTASRHNHN

Slovenskí tenisti sa v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára stretnú 19. -- 21. septembra na domácej pôde s USA. Rozhodol o tom včerajší žreb v sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne, pri ktorom Slovensko figurovalo medzi nenasadenými tímami. Slovenskí tenisti sa s USA stretnú počas svojho účinkovania v tejto súťaži druhý raz, vo vlaňajšom prvom kole svetovej skupiny s nimi v Oklahoma City prehrali 0:5. V tomto ročníku prehrali Američania v 1. kole elitnej skupiny v Záhrebe s Chorvátskom 1:4, keď sa v ich tíme predstavili Mardy Fish (55. v rebríčku ATP), Taylor Dent (38.) a James Blake (24.). V rebríčku ATP pre nasadzovanie do turnajov majú Američania v prvej desiatke dvoch hráčov -- Andreho Agassiho (2.) a Andyho Roddicka (6.). Legendárny Pete Sampras je v súčasnosti na 21. priečke. "Veľmi sa teším, že v Bratislave budeme môcť privítať takého atraktívneho súpera, ktorý je rekordérom v počte víťazstiev a titulov. V prvom kole svetovej skupiny síce Američania nastúpili bez svojich najväčších hviezd Agassiho a Samprasa, ale je možné, že do Bratislavy zavíta niekto z nich. Na tento súboj máme zmluvne podchytených našich troch najlepších tenistov, Karola Kučeru, Dominika Hrbatého a Karola Becka. Pevne verím, že im nič nezabráni v ich štarte," vyjadril sa na margo žrebu generálny sekretár STZ Igor Moška.
USA štartuje v Davisovom pohári od roku 1900, dovedna sa predstavili už v 92 ročníkoch s bilanciou 194 víťazstiev a 58 prehier. Na svojom konte majú 37 titulov a 33-krát prehrali vo finále.
Žreb baráže Davisovho pohára: SLOVENSKO -- USA, Rakúsko -- Belgicko, Kanada -- Brazília, Thajsko -- Česko, Nemecko -- Bielorusko, Maroko -- V. Británia, Holandsko -- India, Ekvádor -- Rumunsko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 18:55