TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Reakcie hráčov po prehre s USA: Slovensko ukázalo, že sa posúva správnym smerom

03.06.2021, 18:32
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejisti sa po prehre so Spojeným štátmi lúčia so šampionátom v Rige.

Slovenskí hokejisti sa neprebojovali do semifinále na majstrovstvách sveta v Rige. Vo štvrtkovom štvrťfinále podľahli USA vysoko 1:6.

​Za troch najlepších hráčov Slovákov na turnaji vyhlásili obrancu Mislava Rosandiča a útočníkov Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika. Najlepšími hráčmi v zápase boli Adam Jánošík a Colin Blackwell.


hlasy po zápase /zdroje: TASR, RTVS/:

Ján Pardavý, asistent trénera: "Kľúčom k dnešnému zápasu bola prvá tretina. My sme hneď na začiatku hrali v oslabení 3 proti 5, odohrali sme ho dobre, ale to akoby nastavilo priebeh prvej časti. Američania boli oveľa rýchlejší a silnejší v osobných súbojoch, a preto si dnes zaslúžili postúpiť do semifinále. Na tomto turnaji sme určite zanechali dobrý dojem, lebo väčšinu zápasov sme odohrali dobre, čo sa týka pohybu a agresivity. Nezvládli sme tri zápasy, so Švajčiarskom, v ktorom sme mali veľa vylúčení, s Českom a dnes s USA, keď sme pokazili prvú tretinu."

Marek Hrivík, útočník: "Postúpili sme do štvrťfinále, i keď od nás veľa ľudí neočakávalo veľa. Som hrdý na tento tím a na to, čo chlapci predviedli. Škoda toho úvodu dneska, mohli sme dosiahnuť lepší výsledok. Bolo tu veľa hráčov, ktorí boli na prvom šampionáte a nazbierali skúsenosti. Aj ja, keďže bol len môj druhý. Myslí si, že to všetkým chalanom pomôže aj do ďalšej kariéry."

Peter Cehlárik, útočník a najproduktívnejší hráč Slovenska na turnaji: "Škoda, že sme neboli lepšie pripravení na začiatok. Poriadne na nás vybehli, dostali nás pod veľký tlak a donútili nás k vylúčeniam. Síce sme dobre zvládli to oslabenie 3 na 5, ale potom sme po chybách dostali tri góly. Proti takému tímu sa také manko dobieha ťažko. V druhej tretine sme ešte dali gól na 3:1 a mali sme šancu na návrat do zápasu. Vytvorili sme si šance, no nedali sme kontaktný gól a oni dali v závere druhej tretiny gól na 4:1. Som hrdý na chalanov, trénerov a ďalších, ktorí nám pomáhali. Slovensko ukázalo, že sa v hokeji posúva správnym smerom."

01 - Modified: 2024-03-24 14:38:42 - Feat.: - Title: Svet reaguje na naše prezidentské voľby. Na Slovensku sa hrá o to, či pretrvá mafiánsky štát, píšu zahraničné médiá 02 - Modified: 2024-03-24 10:51:12 - Feat.: - Title: Politici reagujú na výsledky prvého kola prezidentských volieb. Zatiaľ ide všetko podľa plánu, odkazuje Fico 03 - Modified: 2024-03-01 11:46:54 - Feat.: - Title: Verila som, ostali mi oči pre plač. Českí influenceri reagujú na neschválenie manželstiev pre všetkých 04 - Modified: 2024-02-08 20:34:14 - Feat.: - Title: Reakcie politikov na schválenie novely Trestného zákona: Hlas za ňou stojí, prezidentka hovorí o zlej správe 05 - Modified: 2023-10-01 09:14:59 - Feat.: - Title: VOĽBY 2023 Svet reaguje na výsledky volieb: Hrozí koniec podpory Ukrajiny aj krehkej jednoty v Európskej únii
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:38