StoryEditor

Formula 1 sa dočká prvých nočných pretekov

26.10.2007, 00:00
Do najprestížnejších motoristických pretekov sveta, formuly 1, pribudne v budúcej sezóne atraktívna novinka o ktorej sa v kuloároch tejto súťaže už dlho hovorilo. Je ňou nočná veľká cena. Včera zverejnený kalendár pretekov budúceho ročníka potvrdil, že premiéra tohto divácky určite atraktívneho predstavenia sa uskutoční na mestskom okruhu v Singapure na konci septembra. "Sme na najlepšej ceste vstúpiť do dejín. Po úspešnom absolvovaní dvoch testov osvetlenia sme pripravení usporiadať prvú nočnú veľkú cenu v histórii F1," povedal zástupca riaditeľa pretekov v Singapure Colin Syn.

Do najprestížnejších motoristických pretekov sveta, formuly 1, pribudne v budúcej sezóne atraktívna novinka, o ktorej sa v kuloároch tejto súťaže už dlho hovorilo. Je ňou nočná veľká cena. Včera zverejnený kalendár pretekov budúceho ročníka potvrdil, že premiéra tohto divácky určite atraktívneho predstavenia sa uskutoční na mestskom okruhu v Singapure na konci septembra. "Sme na najlepšej ceste vstúpiť do dejín. Po úspešnom absolvovaní dvoch testov osvetlenia sme pripravení usporiadať prvú nočnú Veľkú cenu v histórii pretekov formuly 1," povedal zástupca riaditeľa pretekov v ázíjskom Singapure Colin Syn. Vedenie tohto seriálu sa aj takouto formou snaží o spopularizovanie motoristického podujatia číslo jeden. "Chceme si získať srdcia divákov a verím, že neskorým štartom pretekov sa nám to aj podarí. Ako špecialitu ponúkame úžasnú nočnú panorámu mesta," uviedol Syn.
Preteky sa uskutočnia na verejných komunikáciách v mestskej štvrti Marina Bay, ktorej dodávajú majestát moderné mrakodrapy a starobylé budovy z koloniálnej éry. Singapur bude mať aj ďalší primát, usporiada prvú mestskú veľkú cenu na ázijskom kontinente. Výstavba sprievodnej infraštruktúry na mestskom okruhu sa začala už posledným augustovým dňom a jej hlavnou zložkou je vybudovanie štyridsiatich garáží pre všetky stajňe formuly 1. Organizátori sľubujú jednotlivým tímom, že na päťkilometrov dlhom okruhu bude množstvo možností na predbiehanie, nebudú chýbať rýchle zákruty ani technické pasáže.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 12:59