StoryEditor

Šupler si zlyhanie na Nemeckom pohári nepripúšťa

12.11.2007, 23:00
Slovenská hokejová reprezentácia nestačila na turnaji v nemeckom Hannoveri na tímy Švajčiarska a Nemecka, ktoré sú považované za európsky priemer. Tréner národného tímu Július Šupler to však vidí inak. "Je veľmi ťažké porovnávať sa s mužstvami, ktoré hrajú v rovnakom zložení už dlhšiu dobu. Švajčiari a Nemci majú minimum hráčov v zámorí a sú vždy silným súperom," tvrdí Šupler.

Slovenská hokejová reprezentácia nestačila na turnaji v nemeckom Hannoveri na tímy Švajčiarska a Nemecka, ktoré sú považované za európsky priemer. Tréner národného tímu Július Šupler to však vidí inak. "Je veľmi ťažké porovnávať sa s mužstvami, ktoré hrajú v rovnakom zložení už dlhší čas. Švajčiari a Nemci majú minimum hráčov v zámorí a sú vždy silným súperom," tvrdí Šupler. Napriek týmto prehrám našiel reprezentačný kouč vo vystúpení svojich zverencov aj pozitíva. "Bol ním výkon mladých hráčov, ktorí dokázali držať tempo aj s najlepšou formáciou súpera a vedeli sa udržať v jej útočnom pásme," chválil nádeje nášho hokeja tréner. Z nich sa najvýraznejšie presadil syn dlhoročného reprezentanta Ota Haščáka, Marek. Hneď v prvom a jedinom víťaznom stretnutí nad Nemeckom proti Japonsku strelil pri svojom debute v najcennejšom drese dva góly. Slováci obsadili na podujatí až štvrté miesto a nepodarilo sa im tak obhájiť triumf z minulého roka. "Pre nás to bol veľmi užitočný turnaj z hľadiska spoznania výkonnosti hráčov," uviedol Šupler.
Naša reprezentácia doplatila na Nemeckom pohári najmä na vylúčenia, keď v troch zápasoch strávili hráči na trestnej lavici spolu viac ako sto minút. "Niekedy to však bolo dosť tendenčné. Musíme sa s tým do budúcnosti vyrovnať, lebo nás to stálo často veľa síl. Je to však dlhodobejší problém," poznamenal Šupler. Nad posudzovaním zákrokov sa po stretnutiach pozastavovali aj samotní hráči.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 12:28