StoryEditor

Ikona švédskeho hokeja hlási návrat na ľad

16.01.2008, 23:00
Švédsky hokejista Peter Forsberg stále dúfa, že sa vráti na ľad, a druhýkrát v sezóne sa pokúsi o comeback so švédskou reprezentáciou. Jeden z najlepších svetových hokejistov histórie si stále doliečuje nohu a členok. Podľa švédskeho reprezentačného trénera Bengta--Akeho Gustafssona by mohol hrať na februárových LG Hockey Games, ďalšom podujatí Euro Hockey Tour v Štokholme, ktoré sa odohrajú začiatkom februára. "Ak sa bude na to cítiť, samozrejme, že mu dáme šancu," povedal Gustafsson.

Švédsky hokejista Peter Forsberg stále dúfa, že sa vráti na ľad, a druhýkrát v sezóne sa pokúsi o comeback so švédskou reprezentáciou. Jeden z najlepších svetových hokejistov histórie si stále doliečuje nohu a členok. Podľa švédskeho reprezentačného trénera Bengta--Akeho Gustafssona by mohol hrať na februárových LG Hockey Games, ďalšom podujatí Euro Hockey Tour v Štokholme, ktoré sa odohrajú začiatkom februára. "Ak sa bude na to cítiť, samozrejme že mu dáme šancu," povedal Gustafsson.
Forsberg sa chcel pôvodne vrátiť na ľad už na novembrovom Karjala Cupe vo fínskych Helsinkách. Po prvom tréningu však zistil, že noha nie je doliečená a hrať ešte nemôže. Dnes je všetko inak. "Verím lekárom, že odviedli dobrú prácu. Jediné, čo chcem, je hrať čo najskôr hokej," uviedol Forsberg. Švédsky kouč Gustafsson naposledy s bývalou hviezdou Colorada Avalanche, Philadelphie Flyers a Nashvillu Predators hovoril v pondelok počas galavečera udeľovania cien Švédskeho športovca roka v Štokholme a hráč mu povedal, že je v súvislosti so svojím návratom optimistom. "Oznámil mi, že sa na budúci týždeň vráti na ľad. Ak to bude v nasledujúcich dňoch vyzerať dobre, využijeme ho. Hlavnou vecou teraz je, aby sa uzdravil," dodal Gustafsson.
Forsberg v rozhovore pre švédsky denník Dagens Nyheter uviedol, že stále dúfa v návrat do NHL, ale zatiaľ nie je isté, za ktorý klub bude hrať. "Vybral by som si tím, ktorý má garantované miesto v play-off a šancu na Stanleyho pohár," dodal Forsberg.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 23:55