StoryEditor

NHL: Dvaja naši sú na odstrel

26.06.2007, 00:00
Už iba päť dní ostáva klubom NHL, aby sa dohodli na nových kontraktoch s viacerými hviezdami, ktorým sa končia zmluvy. Inak sa stanú neobmedzenými voľnými hráčmi. V takejto situácii sú aj niektorí Slováci.

Dvom, Jurajovi Kolníkovi (Florida) a Róbertovi Petrovickému hrozí, že kluby s nimi zmluvy neobnovia.

Dvaja na odstrel
26-ročný Kolník si bude musieť na prípadný kontrakt počkať. "Panteri" s ním zatiaľ pre novú sezónu nepočítajú. Vedenie mu pravdepodobne kvalifikačnú ponuku na zmluvu do 1. júla neponúkne a rodák z Nitry buden neobmedzeným voľným hráčom. Tréner a generálny manažér Panthers Jacques Martin sa ešte o kvalifikačnom kontrakte pre Kolníka nerozhodol a podľa zámorských médií to vyzerá, že verdikt bude negatívny. Kolník, ktorý v minulej sezóne zarobil950-tisíc dolárov, je vo Floride už päť rokov. Za Panthers odohral 204 stretnutí, v ktorých strelil 40 gólov a na ďalších 36 prihrával.
Rovnaký osud zastihne asi aj Ronalda Petrovického, ktorému nový kontrakt neponúkne Pittsburgh. Mladší z bratov Petrovických odohral pre zdravotné problémy v uplynulom ročníku profiligy iba 31 duelov (3 góly + 3 asistencie).

Handzuš pýta priveľa
Hokejový center Michal Handzuš by mohol v kariére aj naďalej pokračovať v tíme Chicago Blackhawks. Generálny manažér "jastrabov" Dale Tallon sa rozprával s Handzušovým agentom a očakáva podpis zmluvy ešte pred 1. júlom. Banskobystričan verí, že získa štvorročný kontrakt na 4 milióny dolárov ročne, vedeniu Blackhawks sa však táto suma zdá prehnaná. "Chceme ho udržať, ale pýta zatiaľ veľa. Pokúsime sa s ním dohodnúť, dali sme mu výhodnú ponuku, aj keď sme ešte nevedeli, či jeho koleno je stopercentne v poriadku," uviedol Tallon. O slovenského centra sa zaujímajú aj Philadelphia a St. Louis, kde v minulosti hrával.

Kto má šancu na novú zmluvu
Ronald Petrovický (Pittsburgh) 450-tisíc
Juraj Kolník (Florida) 950-tisíc
Michal Handzuš (Chicago) 2,1 milióna
Marek Svatoš (Colorado) 1 milión

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 00:44