StoryEditor

Anglický Liverpool chce Martina Škrtela

06.01.2008, 23:00
Týždeň po odchode slovenského futbalistu Filipa Hološka do Besiktasu Istanbul je na rade ďalší lukratívny prestup nášho reprezentanta. O Martina Škrtela sa zaujíma víťaz Ligy majstrov z roku 2005 a 18--násobný anglický majster FC Liverpool. Podľa internetového portálu tribalfootball úž ponúkol Zenitu Petrohrad za Škrteľa 3,5 milióna libier (takmer 160 miliónov korún).

Týždeň po odchode slovenského futbalistu Filipa Hološka do Besiktasu Istanbul je na rade ďalší lukratívny prestup nášho reprezentanta. O Martina Škrtela sa zaujíma víťaz Ligy majstrov z roku 2005 a 18-násobný anglický majster FC Liverpool. Podľa internetového portálu tribalfootball už ponúkol Zenitu Petrohrad za Škrteľa 3,5 milióna libier (takmer 160 miliónov korún).

Kouč hľadá obrancu
Nie je to po prvýkrát, čo Liverpool prejavil o Škrtela záujem. Prvýkrát sa tak stalo už pred viac ako dvoma rokmi, v tom čase ho však ruský klub nebol ochotný uvoľniť. "S majiteľmi klubu a výkonným riaditeľom tvrdo pracujeme na jednej posile. Veľmi nutne potrebujeme do mužstva stredného obrancu," povedal pre liverpoolske médiá kouč "The Reds" Rafael Benitez. Anglický denník The Guardian vypátral, že to má byť práve Škrtel. Liverpoolu sa totiž dlhodobo zranili opory zadných radov, švajčiarsky futbalista Daniel Agger aj fínsky stopér Sami Hyypiä. Plusom pre slovenského reprezentanta a jeho prípadný príchod do tímu kapitána Stevena Gerrarda je to, že v roku 2007 sa aj jeho zásluhou stal Zenit Petrohrad ruským majstrom. Škrtel je považovaný aj za najväčšieho favorita na zisk ocenenia Najlepší futbalista roka 2007, je stabilným členom základnej zostavy národného tímu a s Petrohradom postúpil do jarnej časti Pohára UEFA.

V amerických rukách
Ani Manchester United, Arsenal či Chelsea Londýn nezískali toľko majstrovských titulov, ako práve Liverpool. Naposledy to však bolo už pred 18 rokmi. V lete minulého roka zažili v klube veľkú zmenu v pozícii majiteľa. Klub sa rozhodla kúpiť dvojica amerických biznismenov George Gillett a Tom Hicks a stál ich asi 470 miliónov libier (takmer 25 miliárd korún).
Liverpool už dlhší čas hľadal majiteľa, ktorý by pomohol pri výstavbe nového štadióna a poskytol financie dovoľujúce konkurovať aktivitám Manchestru United či Chelsea na prestupovom trhu s hráčmi. Ich najbližšou hráčskou investíciou sa môže už čoskoro stať práve slovenský futbalista Martin Škrtel.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 16:48