StoryEditor

Hokejisti Slovana odišli z Ruska s bronzom

13.01.2008, 23:00

Hokejisti bratislavského Slovana skončili na Európskom turnaji majstrov na treťom mieste. Dosiahli tak najväčší úspech nášho hokeja na klubovej úrovni. Prekonali minuloročné štvrté miesto Žiliny z prestížneho turnaja v Petrohrade. Zverenci trénera Zdena Cígera mali blízko k postupu do finále, keď po víťazstve nad švédskym majstrom MoDo 4:1 prehrali v boji o finále s ruským majstrom Metallurg Magnitogorsk 1:2 po samostatných nájazdoch.
"Bol to veľmi vyrovnaný zápas, jeden gól napokon v samostatných nájazdoch priniesol ruskému mužstvu víťazstvo," povedal pre agentúru SITA tréner Slovana Zdeno Cíger. Ruský majster napokon turnaj Super Six vyhral, keď vo finále zdolal pražskú Spartu 5:2. Dodržal tak tradíciu, keď predchádzajúce tri ročníky vždy vyhral ruský tím. "Belasí" tak prišli o účasť v súboji o Victoria Cup, ktorý sa uskutoční v septembri medzi víťazom Európskeho pohára majstrov a niektorým z klubov najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta NHL.
Štvrtý ročník tohto turnaja v Petrohrade, na ktorom sa zúčastnilo šesť majstrov z najlepších európskych líg, bol posledný. Od budúcej sezóny ho totiž nahradí hokejová Liga majstrov. V nej sa predstavia dva naše tímy -- víťaz základnej časti a víťaz extraligy. Obhajca minuloročného víťazstva v našej extralige Slovan má po 40 kolách päťnásťbodový náskok, a s najväčšou pravdepodobnosťou vyhrá základnú časť, čím si automaticky zaručí účasť v druhom predkole Ligy majstrov. Okrem milióna slovenských korún, ktoré získa víťaz základnej časti našej extraligy, by "belasí" v prípade postupu do hlavnej súťaže Ligy majstrov zarobili ďalších zhruba desať miliónov korún.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 01:28