StoryEditor

T-Mobile oznámi odchod alebo zotrvanie na scéne

08.08.2007, 15:52
Autor:
SITASITA

Očakávaný verdikt hlavného sponzora rovnomenného cyklistického tímu T-Mobile, ktorý sa má vysloviť, či aj naďalej bude zoskupenie podporovať, by mal padnúť vo štvrtok. Vedenie T-Mobile zvolalo na ten deň na 14.00 h tlačovú konferenciu, na ktorej oznámi svoje rozhodnutie. "Musíme zvážiť všetky okolnosti," povedal riaditeľ spoločnosti T-Mobile pre komunikáciu Christian Frommert.
Telekomunikačný gigant podpísal zmluvu do roku 2010, ale jej životnosť výrazne ohrozili dopingové škandály zo súčasnosti aj minulosti tímu. Naposledy sa T-Mobile skloňoval spolu so slovom doping v súvislosti z pozitívnym nálezom Patrika Sinkewitza, ktorý pre zranenie z Tour odstúpil, ale práve pred operáciou mu oznámili, že mal vo vzorke z 8. júna zvýšenú hladinu testosterónu.
Tím T-Mobile má za sebou rušné obdobie. Pred rokom vylúčil zo svojich radov pre podozrenie z účasti na Operation Puerto víťaza Tour de France 1997 Jana Ullricha. Na jar potom prišla séria priznaní siedmich bývalých jazdcov T-Mobilu, že v 90. rokoch vo vtedajšom tíme Telekom užívali EPO. Medzi vinníkmi sa objavili aj šprintér Erik Zabel či víťaz Tour de France 1996 Bjarne Riis.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 09:39