StoryEditor

Šesták zachraňuje svoj klub

17.04.2008, 00:00

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták posunul svoj tím Vfl Bochum k záchrane v nemeckej Bundeslige. Jeho presný zásah v stretnutí na pôde Wolfsburgu dve minúty pred koncom priniesol klubu dôležité tri body. "Som, samozrejme, spokojný. Po tomto triumfe si už dovolím tvrdiť, že zo súťaže nevypadneme," povedal včera pre HN Šesták.
Bulvár ho neznervózňuje
Šestákovmu mužstvu sa v posledných zápasoch v lige príliš nedarilo, aj preto sa nevyhlo kritike nemeckých médií. V negatívnom hodnotení sa "činil" najmä bulvárny denník Bild, ktorý nášmu futbalistovi vyčítal zodpovednosť za zlé výsledky tímu. "Poviem vám na rovinu, bulvárne denníky vôbec nesledujem. Nech napíšu čokoľvek, neznervózňuje ma to. O tomto článku som sa dozvedel až po zápase," skonštatoval pre HN najlepší hráč Porúria 2007. Po triumfe nad Wolfsburgom patrí Šestákovmu klubu päť kôl pred koncom súťaže 11. priečka. Bochum má pred tímom nachádzajúcim sa na zostupovom 16. mieste už 12-bodový náskok. "Muselo by ísť o poriadnu náhodu, aby sme vypadli," myslí si slovenský legionár. Šestákov posledný presný zásah bol už jeho deviatym v sezóne. Spolu s deviatimi gólovými asistenciami mu tak patrí v hodnotení súťaže druhá priečka. "Dôležité sú body pre mužstvo. Vždy som však rád, keď sa mi podarí dať gól. Snáď sa mi v tejto sezóne ešte nejaký podarí streliť," dodal náš reprezentant.
Zostáva v Nemecku
Šesták prestupoval do Nemecka ako neznámy futbalista. Po jeho výkonoch v jesennej časti Bundesligy ho však miestny odborníci priraďovali k najväčším prekvapeniam súťaže. Aj preto by jeho prestup do kvalitnejšieho mužstva nikoho príliš neprekvapil. "Všetko sa uvidí po sezóne, o žiadnom klube, ktorý by mal záujem, neviem. Chcem však zostať naďalej v Nemecku," skonštatoval hráč Bochumu. S pozíciou vo svojom súčasnom klube je náš hráč spokojný. "Mám dôveru trénera, to je hlavné. Budúcu sezónu chcem hrať ešte lepšie," dodal pre náš denník Šesták.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:16