StoryEditor

Pálffy ohlásil návrat na ľad

18.07.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Jeden z najlepších slovenských hokejistov v histórii Žigmund Pálffy ohlásil definitívny návrat na ľad. S materským klubom Skalica podpíše zajtra novú zmluvu.
Majster sveta z roku 2002 nečakane ukončil kariéru v januári 2006 počas pôsobenia v Pittsburghu pre problémy so zraneným ramenom. "Začínam pomaly trénovať, existuje možnosť, že sa vrátim. Ak by som nenastúpil v ďalšej sezóne, prípadný neskorší návrat by už nemal zmysel. Chcem hrať, ale všetko bude závisieť od bezprostredných pocitov," povedal ešte v apríli Pálffy.
Pálffy chodieval už v závere uplynulej sezóny na tréningy extraligového tímu v rodnej Skalici, s ktorým sa potichu začal pripravovať aj na svoj návrat. S mužstvom absolvoval aj prípravu na suchu na nadchádzajúci ročník. Pálffy možnosť návratu na ľad nikdy nevylúčil, ale za more sa už nechystal. Chcel ostať v Európe, a nevylúčil ani pôsobenie na Slovensku. Zatiaľ je otázne, ako dlho geniálny útočník v našej extralige vydrží.
Pálffy sa s reprezentačným dresom rozlúčil po majstrovstvách sveta 2005 vo Viedni. V národnom tíme odohral 64 zápasov a strelil v nich 36 gólov. Okrem zlatej medaily z MS v Göteborgu má v zbierke aj bronz z Helsínk 2003. V zámorskej profilige NHL hral 12 sezón. Nastúpil v 708 zápasoch. Celkovo v nich zaznamenal 338 gólov a 394 asistencií.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 10:55