StoryEditor

Hviezdou exhibície "štvorgólový" Heatley

03.02.2003, 23:00

Najväčšou hviezdou zápasu 53. ročníka All Star NHL sa v nedeľu vo floridskom Sunrise stal Dany Heatley, ktorý v drese Východnej konferencie zaznamenal päť bodov za štyri góly a jednu asistenciu a navyše dokázal rozvlniť sieť súperovho brankára aj v záverečných samostatných nájazdoch. Ani famózny výkon útočníka Atlanty však nestačil na výber Západnej konferencie, ktorá rozhodla o svojom víťazstve v rozstreloch 6:5. Heatley sa napriek prehre svojho mužstva zapísal do historických tabuliek Zápasu hviezd, keď vyrovnal štvorgólový rekord Wayna Gretzkého (z roku 1983), Maria Lemieho (1990), Vincenta Damphoussa (1991) a Mika Gartnera (1993). Najlepšieho nováčika minulej sezóny po stretnutí vyhlásili za najužitočnejšieho hráča zápasu, čím sa súčasne stal držiteľom terénneho automobilu Dodge. "Bol to fantastický večer. V prestávke medzi druhou a treťou tretinou prišiel za mnou Gretzký a vravel mi, aby som dal piaty, šiesty a aj siedmy gól. Jeho povzbudzovanie znamenalo pre mňa nesmierne veľa, škoda len, že som ten piaty gól nedal," povedal 22-ročný Heatley.
V prestížnom zápase, pred ktorého začiatkom si všetci aktéri uctili pamiatku siedmich tragicky zosnulých kozmonautov raketoplánu Columbia, sa predstavili aj štyria slovenskí zástupcovia. Najviac sa darilo útočníkovi víťazného "Západu" Mariánovi Gáboríkovi, ktorý v prvej tretine sám dorážkou prekonal Chabibulina a asistoval aj pri góloch Jovanovského a MacInnisa. Najrýchlejší hráč sobotnej exhibície nastrelil navyše dve tyčky a tri minúty pred koncom normálneho hracieho času nevyužil samostatný nájazd na striedajúceho Lalima. "Boli tu najlepší hráči súťaže a fanúšikovia mohli vidieť perfektné útočné akcie, strely a rovnako neuveriteľné výkony brankárov. Myslím si, že každý v hľadisku sa mohol výborne zabaviť. Predĺženie bolo fantastické, atmosféra medzi fanúšikmi gradovala a my sme si to tiež užívali. Som skutočne rád, že som mohol byť súčasťou tohto podujatia. Bolo to niečo výnimočné," povedal najmladší aktér exhibície, 20-ročný Gáborík, ktorý bol s piatimi strelami najaktívnejším strelcom svojho mužstva. Trojica zástupcov Východnej konferencie Zdeno Chára, Marián Hossa a Miroslav Šatan sa do štatistík nezapísala.
"Západ" -- "Východ 6:5" po sam. nájazdoch (3:2, 1:2, 1:1 -- 0:0, 1:0), góly: 8. Forsberg, 9. Modano, 16. GÁBORÍK, 33. Jovanovski (GÁBORÍK), 42. MacInnis (GÁBORÍK) -- 6., 11., 23. a 34. Heatley, 50. Jokinen, samostatné nájazdy: Fiodorov nedal (0:0) -- Kovaľov nedal (0:0), Näslund dal (1:0) -- Heatley dal (1:1), Guerin dal (2:1) -- Šatan nedal (2:1), Kariya dal (3:1) -- Jokinen nedal (3:1).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 22:35