StoryEditor

Hantuchová ide v Paríži ďalej

07.02.2008, 23:00

Slovenský ženský tenis má na turnaji WTA Tour v Paríži už len jedného zástupcu. Dominika Cibulková nestačila v druhom kole na deviatu hráčku svetového rebríčka Marion Bartoliovú a turnaj sa pre ňu predčasne končí. Jedinou našou hráčkou na parížskom podujatí tak zostáva slovenská jednotka Daniela Hantuchová, ktorá po výhre nad Slovinkou Katarinou Srebotnikovou postúpila do tretieho kola.

Hantuchová ide ďalej
Zverenkyňa trénera Ángela Giméneza zvíťazila vo svojom premiérovom vystúpení na parížskom turnaji, ktorý má tento rok dotáciu 600-tisíc dolárov (takmer 14 miliónov korún), nad nenasadenou Slovinkou Katarinou Srebotnikovou 6:4, 1:6, 6:3. V bilancii vzájomných súbojov si tak pripísala siedme víťazstvo v rade. "Určite to nebolo jednoduché, čo som tušila už vopred, pretože sme v minulosti proti sebe odohrali množstvo vyrovnaných stretnutí. Vždy, rovnako ako napokon aj dnes, s výsledkom v môj prospech, ale musela som zabojovať," vyhlásila naša hráčka. Osmička svetového singlového rebríčka mala v prvom kole vo francúzskej metropole voľný žreb. Naša hráčka pôvodne v Paríži štartovať nemala. Po odhlásení Američanky Sereny Williamsovej sa však na turnaj dodatočne prihlásila, hoci pre zranenie päty odriekla svoju účasť vo víkendovom fedcupovom stretnutí proti Česku. Semifinalistka nedávno skončeného Australian Open si tak medzi najlepšími ôsmimi hráčkami Parížskeho podujatia zmeria sily so sedmičkou "turnajového pavúka" Maďarkou Ágnes Szávayovou. "Veľmi sa na tento zápas teším. Ako zrejme viete, zatiaľ som s ňou hrala raz a vlani som prehrala v New Havene vo dvoch setoch, takže mám čo naprávať. Budem musieť predviesť naozaj kvalitný výkon," skonštatovala slovenská reprezentantka.

Cibulková sa s Parížom lúči
Na turnaji predčasne končí naša ďalšia tenistka Dominika Cibulková. Slovenská fedcupová reprezentantka nestačila na deviatu hráčku aktuálneho svetového rebríčka, Francúzku Marion Bartoliovú, ktorej podľahla 5:7, 1:6. Talentovaná Slovenka vzdorovala turnajovej trojke len v úvodnom sete do stavu 5:5, no osudným sa jej stala druhá strata podania v dvanástom geme. Od tohto okamihu už Cibulková získala iba jeden gem, hoci v druhom dejstve mala ďalšie štyri možnosti získať podanie súperky. Hlavnou príčinou prehry našej hráčky s vlaňajšou wimbledonskou finalistkou bolo nevyužívanie brejkbalov. Naša tenistka premenila z jedenastich iba jediný.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 22:22