StoryEditor

Gáborík druhýkrát v kariére na Zápas hviezd

11.01.2008, 09:54
Autor:
SITASITA
Marián Gáborík z Minnesoty je po Zdenovi Chárovi druhým slovenským hokejistom, ktorý si zahrá v tohtoročnom Zápase hviezd hokejovej NHL.

Zatiaľ čo Cháru vybrali fanúšikovia do otváracej zostavy Východnej konferencie, Gáborík bude počas víkendu 26. a 27. januára v Atlante korčuľovať vo výbere Západnej konferencie, ktorej kompletnú nomináciu oznámili vo štvrtok. Doplnený výber Východu bude známy v priebehu piatka. "Bude to vzrušujúce a zábavné zároveň. Pri nominácii musím oceniť pomoc a podporu celej kabíny," povedal Gáborík po raňajšom rozkorčuľovaní pred zápasom Wild v Detroite. Dvadsaťpäťročný krídelník, ktorý vedie tabuľku produktivity (40 bodov) i strelcov (21 gólov) v Minnesote, si zahrá v Zápase hviezd NHL druhýkrát v kariére. V roku 2003 ako 21-ročný bol v súboji najmladším a vyhral súťaž o najrýchlejšieho korčuliara. Gáborík je jediným zástupcom Minnesoty v hviezdnom výbere.
Do tímu Západnej konferencie sa dostal aj syn bývalého vynikajúceho slovenského hokejistu Petra Šťastného Paul z Colorado Avalanche. Dvadsaťdvaročný útočník zažije v tomto súboji svoj debut, rovnako ako aj ďalší mladíci Ryan Getzlaf z Anaheimu či Anže Kopitar z Los Angeles. Premiéru si okrem tohto tria odkrútia v Atlante aj ďalší štyria hráči - brankár Manny Legace zo St. Louis, obranca Duncan Keith zo Chicaga a útočníci Shawn Horcoff z Edmontonu a Henrik Sedin z Vancouveru, ktorého brat Daniel v tíme chýba. Okrem Legaceho dostanú príležitosť v bránke po odrieknutí fanúšikmi nominovaného Roberta Luonga z Vancouveru aj Jevgenij Nabokov zo San Jose a Chris Osgood z Detroitu.
Výber hráčov pre Zápas hviezd zostavilo oddelenie NHL v spolupráci s generálnymi manažérmi jednotlivých mužstiev. Prvú päťku (Nicklas Lidström, Dion Phaneuf - Henrik Zetterberg, Pavel Daciuk, Jarome Iginla) vybrali fanúšikovia. Hlavným trénerom Západnej konferencie bude Mike Babcock z Detroitu, ktorý sa na lavičku v Zápase hviezd postaví prvýkrát, jeho asistentom bude Ron Wilson zo San Jose.

Zostava výberu Západnej konferencie pre Zápas hviezd NHL 2008:
Brankári: Manny Legace (St. Louis), Jevgenij Nabokov (San Jose), Chris Osgood (Detroit)
Obrancovia: *Nicklas Lidström (Detroit), *Dion Phaneuf (Calgary), Ed Jovanovski (Phoenix), Duncan Keith (Chicago), Chris Pronger (Anaheim), Sergej Zubov (Dallas)
Útočníci: *Henrik Zetterberg, *Pavel Daciuk (obaja Detroit), *Jarome Iginla (Calgary), Jason Arnott (Nashville), Marián Gáborík (Minnesota), Ryan Getzlaf (Anaheim), Shawn Horcoff (Edmonton), Anže Kopitar (Los Angeles), Rick Nash (Columbus), Henrik Sedin (Vancouver), Paul Šťastný (Colorado), Joe Thornton (San Jose)
* - účasť v otváracej formácii na základe hlasovania fanúšikov

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 19:27