StoryEditor

Albión povedie Talian Capello

13.12.2007, 23:00
Novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal Talian Fabio Capello. Vedenie Anglickej futbalovej asociácie tak po týždňoch špekulácií definitívne určilo nástupcu odvolaného trénera Steva McClarena.

Muž úspechu
Vedenie anglického futbalu sa po neúspešnej kvalifikácii na európsky šampionát rozhodlo získať na uvoľnený post reprezentačného trénera odborníka svetovej extratriedy. Taliansky tréner tieto predpoklady jednoznačne spĺňa. 61-ročný Capello získal počas svojej doterajšej bohatej kariéry 9 klubových titulov v dvoch prestížnych európskych súťažiach. Štyrikrát priviedol k talianskemu titulu futbalistov AC Miláno, raz AS Rím a dvakrát Juventus Turín. Ďalšie dva majstrovské primáty má na svojom konte so španielskym veľkoklubom Real Madrid. Práve mužstvo z hlavného mesta Španielska bolo posledným Capellovým pôsobiskom. Tímu "bieleho baletu" sa aj napriek finančne náročným nákupom hviezd v posledných sezónach v domácej súťaži vôbec nedarilo. Po príchode talianskeho odborníka sa ale najbohatšiemu klubu sveta podarilo získať jubilejný 30. majstrovský titul. Nie však spôsobom, na aký boli nároční fanúšikovia Realu zvyknutí. Capello presadzoval defenzívnu hru, čo sa mu stalo osudným. Napriek zisku titulu ho tak po sezóne vedenie španielskeho majstra z postu trénera nečakane odvolalo.
Mourinha nepresvedčili
Najväčšie šance na uvoľnený post trénera "Albiónu" sa všeobecne pripisovali bývalému trénerovi londýnskej Chelsea, Jose Mourinhovi. Kontroverzný portugalský kouč sa však tento týždeň napokon rozhodol, že nechce byť kormidelníkom anglického národného tímu. Po rozhovore s funkcionármi Anglickej futbalovej asociácie vydal bývalý kouč londýnskej Chelsea stanovisko, v ktorom sa prípadnú ponuku Angličanov rozhodol odmietnuť. "Po odvolaní Steva McClarena moji zástupcovia kontaktovali vedenie asociácie. Absolvoval som zaujímavé rozhovory s členmi asociácie, s ktorými som si vymenil názory na riešenie súčasnej situácie. Nakoniec som sa rozhodol, že ak ma oslovia s ponukou, tak ju odmietnem. A to aj napriek tomu, že si myslím, že je to nesmierne zaujímavá práca," odôvodnil svoje rozhodnutie portugalský tréner.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 20:53