TASR - Martin Baumann
StoryEditor

Fantázia, nedá sa to popísať. Futbalisti reagujú na víťazstvo nad Poľskom

14.06.2021, 20:31
Autor:
TASRTASR
Prečítajte si reakcie slovenských reprezentantov po víťazstve nad Poľskom.

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Chcel by som pozdraviť všetkých fanúšikov, ktorí nám držali prsty. Sme malá krajina, podaril sa nám takýto husársky kúsok. Chcem sa im poďakovať. Očakávali sme takýto zápas. Prvý polčas bol z našej strany veľmi kvalitný, pripravili sme sa na situácie a zrealizovali sme ich. Eliminovali sme Lewandowského a dali sme gól vďaka Makovi. Mrzí ma, že sme vstúpili do druhého polčasu zle. Ale majú hráčov topkvality. Do zápasu sme sa opäť dostali štandardkou a gólom Škriniara. Záver zápasu bol taký, aký sa dal čakať. Oni hrali vabank a riskovali a som rád, že sme to zvládli víťazne. Toto víťazstvo nám prinesie veľa energie a dúfam, že budeme hrať ešte lepšie."

Marek Hamšík, kapitán SR: "Je to fantázia, nedá sa to opísať. Málokto čakal, že si dnes odnesieme víťazstvo, ale išli sme si za ním. Určite nám pomohlo vylúčenie Krychowiaka, ale vkročiť takto na majstrovstvá Európy je úžasné. Z mojej strany to mohlo byť lepšie, mesiac som nehral zápas a bolo to cítiť. Ale oddreli sme si to a vyhrali sme. Určite nás to nakopne, ale nesmieme mať veľké oči a v ďalších zápasoch si to odmakať ako dnes."

Milan Škriniar, obranca a strelec víťazného gólu SR: "Je to spokojnosť a radosť, že sme tento zápas zvládli do víťazného konca. Ak budeme makať a bojovať ako jeden muž aj ďalej, budeme za to odmenení. Chcem byť lídrom hlavne vzadu a keď k tomu dám ešte gól, je to super."

Ondrej Duda, stredopoliar SR: "Dnes to bolo perfektné, som rád, že Škrinka dal gól a hoci tam mali v závere šance, vydržali sme. Tak to býva, nik nevie ako sa zápas bude vyvíjať, som rád, ako sme to zvládli. Oni chceli v závere viac útočiť, tlačili sa dopredu. Mrzí ma, že sme si hovorili v šatni cez polčas, aby sme si dali pozor prvých desať minút, a inkasovali sme rýchly gól."

Róbert Mak, autor gólu SR: "Bránili sme výborne a to v čom sme silní, brejky, sme aj využili. Bolo to náročné, ale pocity sú fantastické. Viem, že v tomto som silný, v hre jeden na jedného. V kabíne sme si povedali, že sa nesmieme báť a každý musí pridať to, v čom je dobrý."

EURO 2021 na HNonline:

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 03:26