StoryEditor

Martin Štrbák: Opäť ma zlákala ruská superliga

27.10.2004, 00:00
Rozhovor so slovenským hokejistom Martinom Štrbákom, ktorý prestúpil z Košíc do CSKA Moskva.

Najprv sa zdalo, že sezónu odštartujete v Karlových Varoch, ale vzhľadom na to, že očakávate prírastok v rodine, ste sa rozhodli pre účinkovanie v Košiciach. V týchto dňoch ste však prikývli na ponuku CSKA Moskva..
-- Záujem z CSKA Moskva je trvalejší, ťahá sa najmenej dva roky. Naposledy sme intenzívne boli v kontakte počas majstrovstiev sveta v Česku, no vtedy z toho zišlo, lebo Rusi ma chceli do konca sezóny, a nie iba počas štrajku v NHL. Postupne však svoj postoj prehodnotili, a tak sme sa dohodli.
Nemali ste problém s uvoľnením z Košíc?
-- Pri príchode sme sa dohodli, že tu zotrvám najmenej do konca októbra a ak by som si nenašiel nič lepšie, tak aj dlhšie. No vyskytla sa táto možnosť a ja som ju využil. Účinkovanie v extralige bolo pre mňa poučné, zaujímavé, hlavne mi však vyhovovalo, že som bola doma a nemusel som nikam cestovať. Teraz je to už iné a teším sa na ďalšiu kapitolu v kariére.
Kedy odchádzate do Ruska?
-- Ešte nič nie je definitívne, počkám na všetky papiere, ktoré sú nutné na angažmán. Predbežne by to malo byť v novembri, čo súvisí aj s reglementom ruskej superligy.
Prečo ste si vybrali práve CSKA?
-- Jednak preto, že chceli oni mňa, a okrem toho už dávnejšie som povedal, že nikde okrem hlavného mesta krajiny by som hrať nechcel. Účinkoval som v Jaroslavli, prešiel som iné pôsobiská počas súťažných zápasov a nič iné by mi už nevyhovovalo.
Zrejme ste si superligu dosť obľúbili?
-- Je to naozaj kvalitná súťaž, ktorá spĺňa moje nároky, a navyše hráč si príde na svoje aj finančne. Takže nemám prečo neprijať túto možnosť. Navyše mám dosť znalostí z úrovne a herného spôsobu v tejto súťaži.
V januári budete mať tridsať rokov, ste pripravený na tvrdé metódy v ruskom hokeji?
-- Nie je to také zlé, ako sa niekedy o tom hovorí a píše. Pravdaže, záleží aj na klube, kde sa hokejista ocitne. Na všetko sa dá zvyknúť, aj na tvrdé metódy, aké mal Viktor Tichonov. Zažil som ich práve v CSKA po odchode z Fínska.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 06:02