StoryEditor

V Pohári EHF Šaľa do osemfinále

12.01.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Posledný slovenský zástupca v hádzanárskej pohárovej Európe, ženský majster Slovan Duslo Šaľa, deklasoval v odvete 3. kola pohára EHF poľský tím Dominet Zaglebie Lubin. Aj napriek prehre v prvom zápase 20:24 postúpil už do osemfinále. O jeho súperovi rozhodne zajtrajší žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. S vedomím štvorgólového manka sa sedemnásobnému slovenskému majstrovi nezačínala odvetná partia ľahko. O šancu na postup zverenky trénerky Braunovej však poctivo bojovali od prvej minúty a aj keď sa súperkám dlho darilo chrániť dostatočný náskok, nakoniec Šalianky ich odpor prelomili a tešili sa z prekvapujúceho postupu.
Darina Braunová, trénerka Šale: "Zabrala osobka na Blaszkowskú, ktorá sa nedostávala do streleckých príležitostí a v druhom polčase si už neverila. Po prestávke zabrali dievčatá v obrane a výbornými zákrokmi sa pridala aj brankárka Kodayová. Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo postúpiť a vďaka patrí všetkým hráčkam i skvelému publiku."
Šaľa -- Lubin (Poľ.) 28:19 (13:10), prvý zápas 20:24, do osemfinále postupuje Šaľa, zostava a góly Šale: Kodayová, K. Harišová -- Flašková 4, Ostényiová, Caltíková 2, Jancsová, Hrabovská 7/5, Stuparičová, L. Weibelová, Géczová, Ladicsová 5, Sedláková 2, Banková 2, Kormanová 6, najviac gólov Lubinu: Kotová 6/1, Duchnowová 3, Štefanová 3, Romanczukiewiczová 3, 1 500 divákov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 17:51