StoryEditor

Galis chce byť šéfom futbalu

08.09.2010, 00:00

Bývalý tréner národného tímu Dušan Galis bude kandidovať na post šéfa slovenského futbalu. Môže tak nahradiť prezidenta zväzu Františka Laurinca, ktorý koncom septembra končí vo svojej funkcii. "Áno mám záujem o túto funkciu. Delegáti ma navrhli a ja som to prijal. Budem kandidovať," povedal pre HN poslanec Národnej rady za stranu Smer-SD.

Oficiálni kandidáti však zatiaľ nie sú známi. "Práve dnes som sa rozprávala s generálnym sekretárom Milošom Tomášom a zatiaľ nám oficiálne neprišla žiadna prihláška na obsadenie postu prezidenta Slovenského futbalového zväzu," tvrdí pre HN asistentka prezidenta zväzu a generálneho sekretára.

Galis pôsobil vo futbale po skončení hráčskej kariéry šestnásť rokov. Po tom, ako odišiel z postu reprezentačného trénera, vstúpil do politiky, kde bol splnomocnencom vlády pre mládež a šport. "Celý život sa pohybuje vo futbale. Je to dobrý typ kandidáta na post šéfa futbalu. Jeho výhodou je, že prešiel takmer všetkými futbalovými funkciami, takže je málo vecí, ktoré ho zaskočia," hovorí pre HN športový riaditeľ Slovana Dušan Tittel.

Túto funkciu zastával v minulosti aj Galis. "Kvôli tým vlastnostiam, ktoré má, bude mať podľa mňa veľkú podporu," doplnil Tittel. Najviac sa však preslávil ako futbalový tréner. Sedem rokov bol na lavičke nášho najslávnejšieho klubu Slovana, s ktorým získal v roku 1992 federálny titul v československej lige a trikrát bol s tímom majstrom v najvyššej slovenskej súťaži.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 13:10