StoryEditor

Pecha a Fernyák chcú zlepšiť Sydney

27.08.2004, 00:00
Zlepšiť slovenskú zápasnícku bilanciu sa budú v hale Ano Liossia snažiť voľnoštýliari Štefan Fernyák (do 66 kg) a Peter Pecha (do 96 kg).

Slovenské zápasenie vyslalo do Atén trojicu športovcov, z ktorých najväčšie ambície mal bronzový medailista z minuloročných majstrovstiev sveta Attila Bátky (gréckorímsky štýl do 84 kg). Skúsený 31-ročný zápasník však skončili už v skupine, keď podľahol švédskemu reprezentantovi Arovi Abrahamianovi (0:4), Japoncovi Šingovi Macumotovi (1:3) a jediné víťazstvo nad Kirgizom Jenarbekom Kenejevom (3:1) mu stačilo len na celkové desiate miesto. Zlepšiť slovenskú zápasnícku bilanciu sa budú v hale Ano Liossia snažiť voľnoštýliari Štefan Fernyák (do 66 kg) a Peter Pecha (do 96 kg). Obaja zápasníci reprezentovali Slovensko už v Sydney. Fernyák pred štyrmi rokmi obsadil ôsme miesto a Pecha skončil šestnásty. V Aténach by chceli tieto výsledky zlepšiť. "Myslím si, že chlapci absolvovali oveľa lepšiu prípravu ako minulý rok pred majstrovstvami sveta. Z hľadiska tréningu priamo na žinenke bol výborný trojtýždňový pobyt na Kube, kde sme boli spolu s Maďarmi. Vyskytli sa, samozrejme, aj menšie zdravotné problémy, no, našťastie, nešlo o nič vážne. Chlapci sú podľa mňa v lepšej forme ako vlani, ale presadiť sa vo veľmi silnej konkurencii bude nesmierne ťažké," povedal tréner oboch reprezentantov Peter Hirjak.
Už dnes sa predstaví Fernyák, ktorý nastúpi v prvom kole proti 24-ročnému tureckému zápasníkovi Omerovi Cubukcimu a v druhom kole základnej skupiny si zmeria sily s 20-ročným Maďarom Gáborom Hatösom. Pechova hmotnostná kategória je na programe až v sobotu, takže mená svojich súperov sa dozvie až na dnešnom žrebe a vážení.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 18:53