StoryEditor

Rybárikovú žreb Australian Open nešetril

15.01.2010, 09:00
Autor:
TASRTASR

Slovenskej tenistke Magdaléne Rybárikovej žreb grandslamového turnaja Australian Open v Melbourne opäť neprial. Vlani jej prisúdil Rusku Veru Zvonarevovú, v tomto roku jej krajanku a svetovú dvojku Dinaru Safinovú, s ktorou vlani na Roland Garros v Paríži uhrala iba jediný gem.

Rybáriková počítala s tým, že môže naraziť na niektorú z nasadených hráčok, Safinovú však považuje za jeden z najťažších žrebov. "Opäť som pri žrebe nemala šťastie, no nedá sa s tým nič robiť. Proti Dinare, ktorá je momentálne jednou z najlepších hráčok na svete, nemám čo stratiť. Určite nastúpime na centri pred dobrou diváckou kulisou a budem sa snažiť podať čo najlepší výkon. Stále ma bolí zápästie, no dá sa s tým hrať. Vleklé problémy so zápästím určite nie sú hlavnou príčinou toho, že som v tejto sezóne zatiaľ vyhrala iba jeden súťažný zápas," povedala pre TASR Rybáriková.

Slovenskej trojke úvod sezóny nevyšiel podľa predstáv. Na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande síce na úvod po výbornom výkone vyradila ôsmu nasadenú Španielku Anabel Medinovú Garriguesovú, no potom prišla hladká prehra s Izraelčankou Šahar Peerovou. Na podujatí v tasmánskom Hobarte, kde Rybáriková obhajovala vlaňajšie semifinále, skončila hneď v úvodnom kole na rakete Kanaďanky Alexandry Wozniakovej.

"V prvom zápase proti Medinovej som predviedla naozaj super tenis, bol to jeden z mojich najlepších výkonov vôbec. Potom však prišiel duel proti Peerovej, ktorý sa hral v mimoriadne vyhrotenej atmosfére. Boli tam protesty proti Izraelu, skupinka divákov počas celého zápasu na Peerovú vykrikovala aj cez megafón, čo úplne narušiílo moju koncentráciu. V Hobarte mi to na tréningoch išlo, no v zápase s Wozniakovou som podala zlý výkon. Verím, že v Melbourne to bude z mojej strany herne lepšie," dodala zverenka trénera Mojmíra Mihala.

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-18 09:32:10 - Feat.: - Title: Spadol z oblakov. Austrálčan sa zabil, keď nad Melbourne vypadol z teplovzdušného balóna 04 - Modified: 2024-03-18 08:14:44 - Feat.: - Title: Austrálčan zomrel na predmestí Melbourne po páde z teplovzdušného balóna 05 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 03:37