StoryEditor

Zuzulová slabou ranou zabila dve muchy, treba udrieť viac

03.01.2010, 14:49
Autor:
TASRTASR
Neudrela síce silno, ale zabila dve muchy jednou ranou. Iste, toto lichotivé tvrdenie je u Veroniky Zuzulovej v skromnejšom pozadí, ale predsa - má aj formálne v suchu miestenku na zimnú olympiádu a konečne sa v tejto sezóne zoznámila s cieľovou métou pretekov.

Veľa slalomov slovenská zjazdárka neabsolvovala a hoci v tom prvom v Levi do cieľa 1. kola prišla, po patáliách s novými lyžami a odchode servismana zišla priemerne a na druhé kolo to nestačilo.

Potom prišlo zranenie a troje pretekov, ktoré naznačili, ale nepotvrdili Zuzulovej excelentnú formu. V dvoch slalomoch Európskeho pohára a v jednom Svetového pohára šla ako z partesu, ale nikdy po skvelých medzičasoch nedokončila. Až teraz v Záhrebe, mimochodom na mieste, kde pred rokom odštartovala sériu výpadkov, vedúcu cez Maribor, Ga-Pa až do tejto sezóny.

"Keby bola dobrá trať, taká ako v Lienzi, teda ľadová, veril by som jej veľmi vysoko. Vzhľadom na to, ako jazdí, trúfam si povedať, že by mala na špičkové umiestnenie. Teraz tu po 1. kole okolo desiatky. Bude to ťažké, ale myslím, že by to mohla urobiť," konštatoval pre TASR po 1. kole nedeľňajších pretekov Timotej Zuzula. Tréner a šéf tímu svojej dcéry dlho odolával vyjadriť šance do druhej časti súťaže. Tušil, že vopred sa nedá nič predpovedať, ale po druhej jazde chlapsky priznal: "V závere sa trochu zľakla. Ani sa jej nečudujem, že išla tak ako išla. Veď slalom nedokončila veľmi dlho a medzitým kadejaké zranenia. Ale verím, že toto ju posilní. Potrebovala sa dostať do cieľa. Asi ho už videla, ťažko povedať, čo sa odohralo v jej hlave."

Aj bývalý celkový víťaz SP, Rakúšan Günther Mader Zuzulovi pritakal, že vracať sa po toľkých výpadkoch do elity je veľmi ťažké a tobôž v slalome. "Pomalšie sa získava späť sebavedomie, lebo neustále hrozí vypadnutie," citoval ho Zuzula. Pretekársky šéf lyžiarskej firmy jeho dcéry zdôraznil trpezlivosť a postupné kroky.

Ani samotná Veronika sa na nič nevyhovárala a pre TASR zdôraznila: "Išla som opatrnejšie, lebo sa som cítila, že nejdem príliš isto. A navyše som vedela, že v poslednej dvojbráne dáke pretekárky vypadli. Nechcela som, aby sa mi to stalo....". Po skvelých medzičasoch v medzisviatočnom Lienzi, kde ju o druhú priečku v 1. kole pripravil iba pád štyri bránky pred cieľom, sa Veronika vrátila späť do reality. Na rakúskom kopci šla s vysokým štartovým číslom excelentne aj preto, že trať nestrácala príliš na kvalite. Otázne je, aké to bude v nočnej súťaži 12. januára. V rakúskom Flachau šla Zuzulová slalom pred deviatimi rokmi a ako mladučká pretekárka nepostúpila do druhého kola.

"Ešte stále to bude veľmi ťažké, lebo to číslo stále nebude dobré," analyzuje slovenská olympijská nádej. Veru, treba s tým čosi robiť, lebo na ZOH sa ide hop alebo trop a so zlým štartovým číslom sa toho veľa nedá urobiť. Pozície sa rozdávajú z koeficientu FIS a bývalá tretia dáma svetového slalomu klesla z tohto štatútu v priebehu poldruha roka na 33. priečku v prepočítaní štartového koeficientu. Nedeľňajšie 15. miesto ju vrátilo opačným smerom iba o jednu priečku... Preto bude treba vo Flachau a v mariborskej generálke na ZOH (17. januára) riadne pridať.

01 - Modified: 2024-03-06 18:10:52 - Feat.: - Title: Má Rusko za chrbtom a zálusk na post prezidenta. Ako vyzerá výjazd „kráľa alternatívnych médií“ medzi voličov 02 - Modified: 2024-01-29 11:24:44 - Feat.: - Title: Svetový pohár v Jasnej je skvelou reklamou pre Slovensko 03 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila 04 - Modified: 2024-01-20 17:23:24 - Feat.: - Title: V Jasnej sa zranil aj Adam Žampa. Možno mi to ukončí sezónu, vraví 05 - Modified: 2024-01-20 15:39:42 - Feat.: - Title: Pre Petru Vlhovú sa po strašidelnom páde sezóna skončila. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo poškodené väzy v kolene
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:13