StoryEditor

Bayern Mníchov finančne pomohol veľkému rivalovi z Dortmundu

06.02.2012, 17:59
Autor:
tasrtasr

Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness prezradil, že bavorský futbalový klub poskytol v roku 2003 finančnú pomoc konkurenčnej Borussii Dortmund pred bankrotom. Paradoxne, v posledných dvoch sezónach práve tieto dva klubu bojujú o nemecký titul, ktorý obhajujú žlto-čierni.

Tradičný nemecký klub z Porýnia sa pred deviatimi rokmi rútil do ekonomickej priepasti, teraz štrnásť kôl pred koncom bundesligy má Dortmund na čele súťaže dvojbodový náskok práve pred Bayernom.     "Keď bol Dortmund v červených číslach a nemohol už vyplácať mzdy, tak sme im dali 1,992.513 eur bez splátkového kalendára," povedal 60-ročný futbalový odborník v Hamburgu, kde Bayern remizoval 1:1.

Informácie Hoenessa o príkladnej finančnej pomoci potvrdil aj výkonný šéf Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke. „Môžem potvrdiť, že nám požičali a pomohli nám von z krízy," citoval Watzkeho Ruhr Nachrichten.

Nemecký veľkoklub Bayern Mníchov sa už v minulosti snažil ekonomicky pomôcť aj mestskému rivalovi 1860 Mníchov rovnako ako  1. FC St. Pauli.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:37