StoryEditor

Gáborík o bitkárovi Carcillovi: Puk ho vôbec nezaujíma

24.01.2010, 07:48
Autor:
TASRTASR

Hokejový kanonier New Yorku Rangers Marián Gáborík sa dva dni po zápase s Philadelphiou (0:2) vrátil spomienkami k incidentu s Danielom Carcillom. Podľa slovenského reprezentanta vznikla bitka celkom spontánne a neočakáva, že by sa v tejto sezóne NHL ešte raz do seba obaja pustili. Rivali z Atlantickej divízie sa do konca základnej časti stretnú ešte trikrát, najbližšie 14. marca na Manhattane.

"Stalo sa to a netreba nad tým viac špekulovať. Ocitli sme sa obaja v rovnakom priestore, vzbĺkla iskra a bolo to. Nemyslím si, že by som bol jediný, komu sa stala podobná vec," odmieta Gáborík robiť zo šarvátky "veľkú vedu". To, že vyzval na pästný súboj práve vyhláseného bitkára Carcilla, si veľmi neuvedomoval. "Hokejista sa niekedy ocitne v situáciách, keď zabudne na to, kto pred ním stojí," podotkol pre TSN najproduktívnejší hráč jazdcov v prebiehajúcom ročníku.

Tesne po stretnutí sa v útrobách Wachovia Center strhla debata, či nemal najväčšiu hviezdu Newyorčanov pri ruvačke zastúpiť jeden z jeho spoluhráčov. "Zlý muž" Sean Avery síce Gáboríka pomstil, ale s Carcillom sa porátal až niekoľko minút po prvej bitke. Podľa trénera Rangers Johna Tortorellu si Carcillo nezaslúži žiadne uznanie, že sa mlátil s 27-ročnou superstar. Pár hodín po incidente kouč údajne nariadil svojim zverencom, aby v budúcnosti zastúpili slovenského útočníka, ak ho súper vyzve do pästného duelu. Dokonca i za cenu dodatočného vylúčenia.

Gáborík, ktorý sa pri bitke našťastie nezranil, nazval Carcilla jedným z tých hráčov, ktorí sa v skutočnosti veľmi nestarajú o puk. "Všetko, čo robí na ľade, je, že krúži dookola," poznamenal na adresu najvylučovanejšieho hráča posledných dvoch ročníkov NHL. Pravda, krídelník letcov nazbieral v 45 tohtosezónnych vystúpeniach okrem 130 trestných minút aj päť gólov a šesť asistencií, čo je na chlapíka, ktorý odohrá v priemere 11 minút za zápas, celkom slušná bodová porcia.

Carcillo viac ako ľútosť vyjadril s odstupom času prekvapenie, že bol Gáborík ochotný pred ním odhodiť rukavice. "Stále som z toho šokovaný. No bitky sú bežné a to, že proti mne stojí najlepší hráč súperovho mužstva, ešte neznamená, že by sa nemohol vedieť biť," tvrdí bývalý útočník Phoenixu. Gáborík s takým vysvetlením celkom nesúhlasí. "Môže si hovoriť, čo chce, ale nemyslím si, že by vo zvyšných troch zápasoch niečo podobné zopakoval," uzavrel debatu.

01 - Modified: 2024-04-26 09:14:42 - Feat.: - Title: Kolumbijská univerzita upustila od ultimáta. Propalestínski demonštranti zostávajú na mieste 02 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 03 - Modified: 2024-04-24 12:15:56 - Feat.: - Title: Na židovskej demonštrácii proti vojne v Gaze v New Yorku zadržali zhruba 300 ľudí 04 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 05 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 05:30