StoryEditor

Slovan uhral na Cypre cennú remízu

27.07.2011, 00:00
Náš šampión urobil v treťom predkole Ligy majstrov proti APOELU Nikózia po výsledku 0:0 prvý krok k postupu.

Futbalisti nášho šampióna Slovana Bratislava urobili prvý krok k postupu do štvrtého predkola najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov. V prvom dueli tretieho predkola uhrali na ihrisku cyperského majstra APOEL Nikózia cennú bezgólovú remízu. O svojom postupe môžu rozhodnúť o týždeň v odvete na domácom ihrisku. „"Výsledok je pre nás do odvety priaznivý, ale jedným dychom musím priznať, že sme remízu uhrali najmä v druhom polčase aj so šťastím,“ zhodnotil pre TASR trénera Slovana Karel Jarolím.

Cieľ splnili
Podľa bookmakerov bol jednoznačným favoritom v tomto dueli 21-násobný majster Cypru. Aj napriek tomu bolo cieľom Bratislavčanov uhrať v prvom zápase taký výsledok, ktorý by dával slovenskému šampiónovi reálnu možnosť zabojovať v budúcotýždňovej odvete o postup. „Remíza by bola pekná. A streliť gól na pôde súpera by bolo ešte lepšie,“ povedal pred zápasom pre HN viceprezident klubu Petr Kašpar.

Náš tím začal u favorita aktívne a v prvých dvadsiatich minútach si vybojoval dve šance. Najmä strela Čecha Jiřího Kladrubského bola pre súperovho brankára veľmi nebezpečná, keď išla tesne vedľa brány. Cyperčania boli celý prvý polčas zaskočení precíznou obranov súpera a nedokázali sa dostať do vyloženej gólovej príležitosti.

Nevyužité šance domácich
Po zmene strán však hráči Nikózie pridali a robili nášmu mužstvu oveľa väčšie problémy. Hneď na začiatku mal veľkú príležitosť Wiliam Boaventura, rozhodca však odpískal ofsajd. O päť minút neskôr sa o slovo prihlásil brazílsky kanonier Manduca, chybu Matúša Putnockého nevyužil. Náš brankár však pri ďalšej šanci zažiaril, keď zblízka zneškodnil možnosť Christosa Kontisa. Slovan sa dovtedy v druhom dejstve nedokázal priblížiť k bráne domácich.

Pokúsil sa o to až Šebo v 67. minúte, ale minul brány. V poslednej dvadsaťminútovke tlak cyperského favorita ešte zosilnel, na Putnockého sa valil jeden útok za druhým. Naštastie pre slovenského majstra domáci futbalisti nedokázali svoje veľké príležitosti využiť. V závere sa Slovanisti totálne stiahli do obrany a vybojovali dôležitý bod pred domácou odvetou. „Čaká nás ťažká odveta a boli by sme radi, keby prišiel plný štadión, lebo podporu fanúšikov budeme potrebovať,“ tvrdí Kašpar.

Nádej na dva milióny
Slovan tak urobil prvý krok nielen k postupu do štvrtého predkola ale aj k dvom miliónom eur. Práve toľko peňazí totiž môžu belasí inkasovať, ak sa im podarí postúpiť cez cyperského šampióna.

Zároveň by to pre Bratislavčanov znamenalo udržanie šancí na postup do hlavnej fázy Ligy majstrov, a tým pádom aj ďalších finančných prémií. „Už ide do tuhého. Ak uspejeme proti Nikózii, môžeme sa pobiť o lukratívnu Ligu majstrov, no máme istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy,“ skonštatoval viceprezident nášho klubu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. september 2024 00:39