StoryEditor

Skupina B: Chorvátsko - Francúzsko 2:2 (0:1)

18.06.2004, 00:00

Hráči Francúzska remizovali vo svojom druhom vystúpení v základnej B-skupine s Chorvátskom 2:2 a na postup ďalej potrebujú ešte bod z posledného zápasu so Švajčiarskom. Chorváti musia na postup medzi elitnú osmičku starého kontinentu zdolať v záverečnom stretnutí Anglicko.
Obhajcom titulu stačila na úvodný gól prvá nebezpečná štandardná situácia -- v 22. minúte Zidane z priameho kopu poslal center do šestnástky a Tudor loptu nešťastne tečoval za chrbát brankára Butinu. Až do konca prvého polčasu mali potom brankári oboch tímov minimum práce. Chorváti šokovali v úvode druhého polčasu, keď v priebehu štyroch minút úplne otočili skóre. Najskôr Silvestre faulom vo vlastnom pokutovom území ponúkol Rapaičovi vyrovnanie z nariadenej penalty a už o chvíľu neskôr Pršo po "lufte" Desaillyho prudkou strelou prekonal Bartheza. Francúzi vyrovnali po chybe Tudora, ktorý poslal nevydarenú malú domov Butinovi, ten nastrelil iba ruku Trezegueta, ktorý pohodlne do prázdnej bráky vyrovnal na 2:2. Skóre sa potom už nezmenilo, hoci v nadstavenom čase prestrelil z päťky Barthezovu bránku Mornar.
Chorvátsko -- Francúzsko 2:2 (0:1)
Góly: 48. Rapaič (11 m), 52. Pršo -- 22. Tudor (vl.), 64. Trezeguet, rozhodca: Nielsen (Dán.), 30 000 divákov.
Chorvátsko: Butina -- Šimič, Robert Kovač, Tudor, Živkovič -- Bjelica (68. Leko), Niko Kovač, Rosso, Rapaič (87. Mornar) -- Pršo, Šokota (73. Olič)
Francúzsko: Barthez -- Gallas (81. Sagnol), Thuram, Desailly, Silvestre -- Wiltord (70. Pires), Vieira, Dacourt (79. Pedretti), Zidane -- Henry, Trezeguet

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 06:46