StoryEditor

Filca teší návrat Šatana a Demitru. Bojí sa však obrany

13.01.2010, 15:56
Autor:
TASRTASR

Do začiatku zimných olympijských hier vo Vancouveri ostáva už iba mesiac a tak tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc venuje stále väčšiu pozornosť sledovaním výkonov kandidátov pre národný dres. Radosť mu robí návrat Miroslava Šatana a zlepšujúci sa stav Pavla Demitru, no naopak, vrásky robí forma zámorských obrancov.

Trénera nepotešila hlavne situácia okolo dvoch zadákov zo zámorskej NHL. Andrej Meszároš a Andrej Sekera totiž v tejto sezóne nepodávajú také dobré výkony ako doteraz a obaja na niekoľko zápasov vypadli zo zostavy svojich tímov. Sekera odohral za Buffalo v tejto sezóne dokonca iba 28 duelov, v ktorých nazbieral šesť bodov: "Pre nich je to určitý moment, aby na sebe zapracovali. Meszároš sa už vrátil, u Sekeru je to trošku dlhodobejší stav, no verím tomu, že sa dostane do hernej pohody, v ktorej on dokáže hrať hokej na špičkovej úrovni," komentoval Filc.

Naopak kormidelníka potešil návrat Šatana do kolotoča NHL a taktiež zlepšenie zdravotného stavu Pavla Demitru, ktorý by mal nastúpiť v priebehu niekoľkých dní: "Teší ma, že sa vrátil do hry Miro Šatan a že Paľo Demitra sa vracia v priebehu niekoľkých krátkych dní. Jednak aj to, že stabilne pôsobiaci hráči v NHL a KHL idú ďalej dopredu a ich bodové výstupy idú v každom zápase nahor. Hráči sa pomaly dostávajú do takej formy, v akej by sme ich radi videli na olympiáde," pokračoval Filc, ktorý sa pred turnajom vo Vancouveri najviac obáva prípadných zranení: "My máme veľmi kvalitných hokejistov, ale nemáme ich tak veľa, ako ich majú ostatné krajiny. To znamená, že každý jeden zdravotný výpadok, každý jeden výpadok s nami nejak zamáva. Verím, že ich nebude veľa a že tí naši lídri, ktorí by mali byť na olympiáde zárukou najvyššej kvality, sa vyhnú zraneniam a budú na OH plniť svoju funkciu."

Šéftréner ďalej dodal, že približne 1. februára sa bude robiť zúžený káder pre hry, na ktorom ostane 23 hráčov a osem náhradníkov. "Tam už v podstate prejdeme prvou úpravou, keby bolo jasné, že niektorí z hráčov, ktorí boli v tej zákaldnej nominácii koncom roka, z nejakého dôvodu nemôžu ísť. A upravuje sa aj počet hráčov, ktorí by mali problém vstúpiť do nominácie z pozície náhradníkov," dodal Filc.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 13:47