StoryEditor

Gáborík na čele kanonierov

05.05.2003, 00:00
Autor:
HNHNTASRTASR

Zámorská hokejová NHL spoznala v noci na sobotu prvého finalistu Východnej konferencie, keď New Jersey zdolalo na domácom ľade Tampu Bay 2:1 po predĺžení a v celej sérii zvíťazilo 4:1 na zápasy. Postup domácemu mužstvu zabezpečila tohtosezónna predtransferová akvizícia z Columbusu Grant Marshall, ktorý prekonal brankára Johna Grahama v 112. minúte (!). Súperom New Jersey vo finále konferencie bude úspešnejší z duelu Ottawa -- Philadelphia. Bližšie k víťazstvu v tejto sérii sú "senátori," ktorí vedú na zápasy 3:2. V sobotňajšom piatom vzájomnom stretnutí sa na domácom víťazstve Ottawy (5:2) podieľal dvomi asistenciami Marián Hossa, v drese hostí zmierňoval prehru hostí po prihrávke Michala Handzuša presným zásahom Radovan Somík.
Excelentné strelecké znovuzrodenie v play-off prežíva Marián Gáborík, ktorý v posledných 44 zápasoch základnej časti dal iba 7 gólov, no v jedenástich stretnutiach vyraďovacej časti už rozvlnil sieť súperových brankárov po ôsmy raz. Slovenský útočník Minnesoty sa už dostal na čelo kanonierov a v tabuľke produktivity je s 13 (8+5) bodmi za vedúcim Mikom Modanom z Dallasu (5+9) na druhom mieste. Minnesota však ani zásluhou dvoch gólov Gáboríka nedokázala uspieť vo štvrtom stretnutí s Vancouverom a po prehre s kanadským tímom 2:3 po predĺžení prehráva v sérii 1:3. "Marián je vynikajúci hráč so šikovnými rukami a veľkou rýchlosťou. Je to najlepší hráč," nešetril chválou na Slováka brankár Vancouveru Dan Cloutier. V piatom zápase druhej semifinálovej série Západnej konferencie odvrátil Dallas domácim víťazstvom 4:1 "mečbal" Anaheimu a znížil stav na 2:3.
VÝSLEDKY
Východná konferencia, semifinále: New Jersey -- Tampa Bay 2:1 pp, konečný stav série 4:1, Ottawa -- Philadelphia 5:2 (Marián Hossa 0+2 -- Somík 1+0, Handzuš 0+1, stav série: 3:2.
Západná konferencia, semifinále: Minnesota -- Vancouver 2:3 pp, Gáborík 2+0, stav série: 1:3, Dallas -- Anaheim 4:1, stav série: 2:3.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 01:52