StoryEditor

Demitra dostal zodpovednejšiu úlohu: Hrať centra je výzva

21.01.2010, 11:48
Autor:
TASRTASR

Pavol Demitra si musí od stredy zvyknúť vo Vancouveri na novú, náročnejšiu úlohu. Pred súbojom NHL v Edmontone (Canucks vyhrali 3:2 pp) ho tréner Alain Vigneault presunul z krídla do stredu novovytvoreného tretieho útoku, čím zároveň naložil na plecia slovenského hokejistu väčšie bremeno zodpovednosti.

Demitra vo svojom druhom štarte po návrate po zranení vytlačil z pozície centra Kylea Wellwooda a dirigoval útočný trojzáprah s krídlami Tannerom Glassom a Mikaelom Samuelssonom. "Cítil som, že by nám tento krok mohol dať dobrú rovnováhu. Kyle sa mi páčil na buly, no počas hry 5 na 5 toho neukázal veľa. Pavol dokáže nastupovať na akomkoľvek poste a v minulosti už centra dlhý čas hral. Dávame mu tak najlepšiu šancu, aby našiel herný rytmus," povedal pre faceoff.com ešte pred stretnutím kouč "kosatiek".

Dubnický rodák má s touto pozíciou bohaté skúsenosti z obdobia, keď pôsobil v dresoch St. Louis Blues, Minnesoty Wild i slovenskej reprezentácie. Aj na blížiacich sa ZOH vo Vancouveri s ním tréner Ján Filc počíta v strede prvej formácie s Mariánmi Hossom a Gáboríkom. "Hral som centra päť rokov po boku Keitha Tkachuka a Scotta Mellanbyho, neskôr vedľa Mariána Gáboríka," podotkol Demitra. Napriek tomu ho trénerov krok zastihol nepripraveného. "Trochu ma to prekvapilo. Po takmer deväťmesačnej prestávke je to pre mňa obrovská výzva. Je to ťažká pozícia, hrať na krídle je omnoho jednoduchšie a ako v strede útoku, čo je zodpovednejšia funkcia. Center má jedinú výhodu v tom, že korčuľuje na väčšom priestore a môže si chodiť získavať puky, čo mám rád," vyslovil sa slovenský hokejista.

Demitru takisto teší, že operované ľavé rameno sa po návrate do zostavy správa presne tak, ako má. "Prvých dvadsať-tridsať minút v úvodnom zápase som sa ešte necítil veľmi pohodlne s pukom na hokejke. No počas utorňajšieho tréningu mi už bolo fajn," povedal 35-ročný útočník. Proti "olejárom" sa mu darilo aj na vhadzovaniach, keď zo siedmich vyhral päť (71-percentná úspešnosť). "Všetko je to o správnom načasovaní," dodal.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:12