StoryEditor

Gáborík si z bitky ťažkú hlavu nerobil: Proti letcom je to vždy boj

22.01.2010, 14:38
Autor:
TASRTASR

Nesmierne vybičovaný bol nočný zápas zámorskej NHL medzi hokejistami Philadelphie a NY Rangers (2:0). Diváci vo Wachovia Center boli svedkami až štyroch pästných súbojov, pričom rukavice zhodil aj najproduktívnejší hráč jazdcov Marián Gáborík.

Dvadsaťsedemročný kanonier sa v šiestej minúte druhej tretiny zapojil do strkanice pred domácim brankárom Rayom Emerym, v trme-vrme si ho vyhliadol najvylučovanejší hráč posledných dvoch sezón Daniel Carcillo a chytil Gáboríka za hlavu. To sa nepáčilo slovenskému krídelníkovi, ktorý nebral ohľad na to, že proti nemu stojí jeden z najlepších bitkárov súťaže, a pustil sa s vervou do soka. V ruvačke ťahal Gáborík podľa očakávania za kratší koniec, po pár úderoch sa ocitol na ľade. Obaja "kohúti" dostali od rozhodcov päťminútový trest.

Odvetná reakcia nenechala na seba dlho čakať. Hosťujúci "zlý muž" Sean Avery sa o pár minút neskôr pobil so Scottom Hartnellom, neskôr si to rozdal aj so samotným Carcillom a na začiatku tretieho dejstva vyzval na pästný súboj Aaron Voros domáceho Blaira Bettsa. Carcillovo počínanie poriadne rozhnevalo trénera Rangers Johna Tortorellu.

"Nechcem sa k tomu veľmi vyjadrovať, lebo nie som hráčom a nebol som na ľade, no podľa mňa nemá v sebe kúsok úcty. Nezaslúži si žiadne uznanie. Bolo to od neho trápne," nahneval skúseného kouča fakt, že si domáci bitkár nevybral do šarvátky seberovného súpera. Carcillo sa bránil slovami: "Neviem, kto nastupuje s Gáboríkom v útoku, aby sa ho zastal. Neočakával som, že odhodí rukavice. No keď to spravil, nenechal som si brnkať po nose." Keď novinári zreprodukovali kormidelníkovi Rangers Carcillovu reakciu, Tortorella sa iba uškrnul: "Báječné. Je to naozaj odvážny chlapík." Jeho hnev si odniesol tréner "letcov" Peter Laviolette, ktorému sa ušla od Lavioletta spŕška nadávok. "Nepočul som, čo na mňa kričal," povedal pre phillynews.com domáci kouč, ktorý mal na bitku celkom odlišný pohľad: "Nie je Dannyho zvykom biť sa proti najlepším hráčom súperovho tímu. On si iba vybral jedného hokejistu z klbka. A bol to Gáborík, kto zhodil rukavice ako prvý."

Slovenský hokejista si z bitky nerobil ťažkú hlavu a komentoval ju lakonicky: "Patrí to k hokeju". Duely dvoch rivalov z Atlantickej divízie bojujúcich o postup do play off, ktorých delia od seba v tabuľke iba dva body, sú podľa neho zakaždým mimoriadne vypäté. "Proti nim je to vždy boj. A bude tomu tak aj celý zvyšok sezóny," vyhlásil pre NY Daily News trenčiansky odchovanec, ktorý sa pobil druhýkrát v kariére. V apríli 2008 sa popasoval s Ianom Laperriereom z Colorada a podľa stránky hockeyfights.com mal v pästnom súboji mierne navrch.

Dve veci sú isté - 14. marca sa stretnú obaja súperi znova na ľade Madison Square Garden a Carcillo sa má na čo tešiť. Podľa brankára manhattanského tímu Henrika Lundqvista dostane poriadne lekciu a do smrti si zapamätá, že púšťať sa do najlepších hráčov súpera sa neopláca. "Zapamätáme si to, buďte si istí. Mal by sa dobre pripraviť," sľubuje Lundqvist odvetu.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:35