StoryEditor

Halák sa vrátil do Montrealu. A vychytal čisté konto

11.01.2012, 23:00

Vrátil sa do mesta, kde pred takmer šiestimi rokmi začínal kariéru v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta, zámorskej NHL. Najlepší slovenský gólman sa predstavil v Montreale. Úspešne. Vychytal čisté konto a mal najväčší podiel na triumfe St. Louis Blues nad Canadiens 3:0. Halák kryl všetkých devätnásť streleckých pokusov svojho bývalého klubu a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

A domáce obecenstvo odmenilo svojho bývalého brankára búrlivým potleskom. "Je skvelé, že mám stále v Montreale toľko fanúšikov. Prežil som tu krásne časy, najmä v poslednej sezóne, keď nám vyšlo play-off. Nikdy na toto obdobie nezabudnem, navždy si to budem pamätať," citoval Haláka portál nhl.com. Dvadsaťšesťročný gólman, ktorý strávil v Montreale štyri sezóny, podľa vlastných slov nevedel, čo môže očakávať od kanadského obecenstva, no reakcia divákov ho veľmi príjemne prekvapila. "Chcel by som sa im všetkým poďakovať za podporu," skonštatoval náš gólman.

Halák priznal, že v samotnom zápase z neho opadla nervozita až po zneškodnení úniku Tomáša Plekanca už v štvrtej minúte úvodnej tretiny. "Pre brankára nie je príjemné čeliť takejto šanci hneď na začiatku zápasu. Som však rád, že sa mi podarilo neinkasovať a tento moment ma upokojil," tvrdí rodák z Bratislavy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 17:53