StoryEditor

Daniela Hantuchová zdolala víťazku Roland Garros

10.01.2012, 23:00
Slovenka si za postup medzi osem najlepších hráčok na turnaji v Sydney zarobila šestnásťtisíc dolárov.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už medzi osem najlepších hráčok na turnaji v austrálskom Sydney (dotácia vyše šesťstotisíc amerických dolárov). Svoju skvelú formu, keď sa minulý týždeň prebojovala až do finále turnaja v Brisbane, si preniesla aj do metropoly Austrálie. V boji o postup do štvrťfinále zdolala šampiónku z Roland Garros z roku 2010 Francescu Schiavoneovú 2:0 na sety (7:5, 6:1). „Veľmi ma teší, že v Sydney sa mi podarilo nadviazať na kvalitné výkony z Brisbane,“ skonštatovala Hantuchová.

„Kat“ Talianok
V Sydney má Slovenka vďaka účasti medzi elitnou osmičkou už teraz istú prémiu vyše šestnásťtisíc dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka. Hantuchová, ktorú momentálne trénuje taliansky kouč Claudio Pistolesi, sa v Sydney stala „katom“ talianskych hráčok. V prvom kole vyradila Robertu Vinciovú. „S trénerom Pistolesim sme sa smiali, že máme v Sydney taliansky týždeň. Vinciovú i Schiavoneovú veľmi dobre poznáme a ušili sme na ne dobrú taktiku, obe víťazstvá si veľmi vážim,“ doplnila 21. hráčka sveta.

Čaká ju svetová dvojka
Slovenka sa o postup do semifinále stretne dnes so svetovou dvojkou Petrou Kvitovou. S ňou prehrala všetky tri vzájomné zápasy. Minulý rok prehrala s Češkou vo fedcupovom dueli, na turnaji v anglickom Eastbourne i v rakúskom Linzi. „Dôležité bude najmä sa dobre zregenerovať. Proti Petre nemám čo stratiť a bude to ďalší výborný test pred Melbourne,“ hovorí naša hráčka. Kvitovú považuje v súčasnosti za najlepšiu tenistku sveta. „Ak chcem uspieť, musím hrať agresívne a nedovoliť jej, aby ma dostávala pod tlak,“ ukončila Hantuchová.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:05