StoryEditor

Scholes sa vrátil do Manchestru

08.01.2012, 23:00

Pred pol rokom ukončil futbalovú kariéru. Ikona Manchestru United Paul Scholes získal s klubom desať titulov v Premier League. Teraz sa však na Old Trafford vracia. Scholes sa vráti z futbalového dôchodku späť na trávnik a do konca sezóny pomôže mužstvu Alexa Fergusona, ktorý sa v poslednom období dostal do hernej krízy.
     
Tridsaťsedemročný stredopoliar, ktorý koncom minulej sezóny ukončil aktívnu kariéru, pôsobil na Old Trafforde naďalej ako tréner. Scholes dokonca včera aj zažil svoju obnovenú premiéru, keď nastúpil v zápase prestížneho Anglického pohára proti mestskému rivalovi City. Na trávnik sa dostal po hodine hry a prispel k triumfu Manchesteru United 3:2. "Moje rozhodnutie bolo jednoduché, pretože futbal mi chýba. Som rád, že tréner má pocit, že môžem mužstvu pomôcť. Verím v úspech tohto vynikajúceho klubu," povedal Scholes. Toto rozhodnutie potešilo aj samotného Alexa Fergusona. "Paulovo rozhodnutie vrátiť sa je fantastickou správou," povedal kouč "červených diablov".
Scholes prišiel z dorastu do prvého tímu Manchestru pred sedemnástimi rokmi. Odvtedy stihol odohrať v drese "červených diablov" až 676 zápasov. V nich strelil 150 gólov. "Je skvelé, že som mohol byť v tejto sezóne súčasťou skvelej partie, ktorá vybojovala pre Manchester devätnásty titul v anglickej najvyššej súťaži," povedal po ukončení kariéry 36-ročný stredopoliar.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:03