StoryEditor

Pálffy bude asistentom trénera Skalice

13.01.2010, 09:36
Autor:
TASRTASR

Extraligový hokejový tím HK 36 Skalica definitívne až do konca prebiehajúcej sezóny povedie ako hlavný tréner Martin Pešout, jeho asistentom aj naďalej bude Zbyněk Černý. Novým členom realizačného tímu v pozícii hrajúceho asistenta sa však stal Žigmund Pálffy.

"Pálffymu som prezentoval predstavy klubu a ponúkol mu túto pozíciu. Postavil sa k tomu pozitívne, čomu sme všetci veľmi radi. Ako si medzi sebou rozdelia právomoci, je len na dohode tejto trénerskej trojice," uviedol na oficiálnej klubovej internetovej stránke generálny manažér HK 36 Peter Srnec. Novou tvárou v hráčskom kádri sa stal rakúsky obranca Georg Privoznik. "Ten sa stal naším hráčom už v lete. Nakoľko sme však v tom čase mali dostatočne široký káder, uvoľnili sme ho po dohode s trénermi na hosťovanie do Liptovského Mikuláša. Tam sa však situácia zmenila a po uzdravení zranených hráčov sa Georg vrátil do Skalice. Tréneri s ním počítajú do zostavy až do konca sezóny," povedal Peter Srnec. Ďalším hráčom, s ktorým môžu tréneri rátať, je obranca Ivan Jankovič. "Je to náš hráč. Doterajší priebeh sezóny odohral v reprezentačnej dvadsiatke. Vzhľadom na fakt, že v nasledujúcej sezóne už nebude do tejto vekovej kategórie spadať, rozhodli sme sa ho po dohode s realizačným tímom z Púchova stiahnuť domov. Ivan má len vo svojich rukách, či sa v prvom mužstve presadí už túto sezónu, alebo bude hrať v juniorke. Tréneri mu šancu dajú a je na ňom a na ich rozhodnutí, na koľko zápasov v extraligovom drese nastúpi," dodal Peter Srnec.

Do útoku sa po nitrianskej anabáze vrátil Michal Šátek, naopak, už v ňom v tejto sezóne nerátajú s Róbertom Liščákom. Ten mal v zmluve klauzulu, že do 15. januára sa vedenie rozhodne, či zostane, alebo ho uvoľnia. "Túto klauzulu sme využili a Liščák k tomuto termínu Skalicu opúšťa. Ponúkli sme mu pôsobenie v Skalici od budúcej sezóny. Či túto ponuku prijme, uvidíme až na začiatku letnej prípravy, lebo teraz sa k nej nevyjadril," uzavrel Peter Srnec s tým, že momentálne je káder HK 36 kompletný a príchod ďalších hráčov sa už neočakáva.

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:25