StoryEditor

Hantuchová "sfúkla" Arvidssonovú. Čaká ju Na Li

21.01.2010, 07:24
Autor:
TASRTASR

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Semifinalistka z Melbourne z roku 2008 si v 2. kole ako nasadená dvadsaťdvojka poradila so švédskou kvalifikantkou Sofiou Arvidssonovou za 63 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:1. Základom hladkého víťazstva bolo výborné podanie, Slovenka počas celého zápasu pustila súperku iba k jedinému brejkbalu a aj to za stavu 5:1 v druhom sete.

Hantuchová bola po hladkom postupe do 3. kola veľmi spokojná. "Podala som naozaj solídny výkon. Som rada, že po úvodnom trojhodinovom maratóne s Kutuzovovou som si to tentokrát skrátila a ušetrila si sily na ďalší zápas. Dnes som po celý čas výborne podávala. Pri mojom servise som sa vôbec necítila v ohrození, súperku som pustila iba k jedinému brejkbalu, čo je určite pozitívny signál pred ďalšími stretnutiami. Ušila som na Arvidssonovú veľmi účinnú taktiku. Hlavným plánom bolo rozbehať ju, pretože ona sa moc dobre nehýbe. Akonáhle sme sa dostali do výmen, snažila som sa vždy ísť na sieť, keď sa dalo a zakončiť výmenu volejom, čo sa mi darilo. Keď bola súperka pod tlakom, nemala mi čím ublížiť. Nebezpečná bola iba vtedy, keď mala dostatok času na prípravu úderu, vtedy hrala veľmi agresívne. Na začiatku zápasu mi trochu robil problémy jej servis, no postupne som na neho našla recept a vďaka kvalitným returnom som otupila jeho ostrie. Na kurte som sa cítila naozaj výborne, bola som svieža, hoco som mala v nohách ťažký duel s Kutuzovovou. Atmosféra v hľadisku bola dnes fantastická, pripadala som si ako na Fed Cupe. Švédski fanúšikovia so svojimi typickými vikingskými prilbami vedia narobiť riadny hluk, ale v hľadisku bolo aj veľa Slovákov, čo určite potešilo," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá v dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti šestnástej nasadenej Číňanke Na Li.

Hantuchová má s ňou zatiaľ priaznivú bilanciu 2:1, maposledy ju zdolala v marci 2007 v semifinále turnaja v kalifornskom Indian Wells, kde získala druhý singlový titul na okruhu WTA. Melbournský zápas bude mať pre Hantuchovú i pre Na Li špecifický náboj. Slovensko a Čína totiž 6.-7. februára v bratislavskom NTC nastúpia proti sebe v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie. "Bude to veľmi, veľmi ťažký zápas. Všetky tri doterajšie duely boli veľmi tesné, hrali sme na tri sety. S Na Li sa dobre poznáme, sme dobré kamarátky a často spolu trénujeme aj tu v Melbourne. Je to hráčka, ktorú veľmi rešpektujem, pretože hrá veľmi pekný, technický a kompaktný tenis. Keď má svoj deň, ťažké je proti nej niečo vymyslieť. Dôležité je, aby som sa hlavne dobre zregenerovala a bola svieža na ten zápas," dodala Hantuchová, ktorá má vďaka postupu medzi elitnú 32-ku u protinožcov už teraz istú prémiu 51.000 austrálskych dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 160 bodov a po Australian Open sa opäť stane slovenskou jednotkou. Na tomto poste vystrieda Dominiku Cibulkovú, ktorá v Melbourne neobhájila vlaňajšie osemfinále, keď prehrala hneď v 1. kole s Američankou Vaniou Kingovou. Aj Na Li čaká v dueli s Hantuchovou tvrdý boj. "Bude to pre obe ťažký zápas, pretože sme dobré kamarátky. Počas duelu však pôjde kamarátstvo stranou. Určite si nič nedarujeme a budeme tvrdo bojovať o každú loptičku."

Hantuchová i Arvidssonová si v úvode štvrtkového zápasu suverénnym spôsobom vyhrala svoje podania. Hantuchová sa snažila Švédku, ktorá bola rozohratá z kvalifikácie, rozbehať a diktovať tempo jednotlivých výmen. Švédka dlho vzdorovala, no za stavu 4:5 pri vlastnom podaní pustila Hantuchovú k dvom brejkbalom hneď ten prvý pretavila Slovenka v zisk úvodného setu. V druhom dejstve už Hantuchová na melbournskom dvorci číslo 2 dominovala. Vo štvrtom geme po sérii kvalitných returnov i nekompromisných volejov prelomila podanie Arvidssonovej, po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal, keď bekhend z rakety Arvidssonovej skončil v sieti a v Melbourne podobne ako vlani postúpila do 3. kola.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (22-SR) - Sofia Arvidssonová (Švéd.) 6:4, 6:1

01 - Modified: 2024-04-24 13:10:29 - Feat.: - Title: Attilu poslal kade ľahšie tretí sponzor. Jasmina dopadla rovnako, obchádza to len túto influencerku! 02 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 03 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 04 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor 05 - Modified: 2024-03-18 09:32:10 - Feat.: - Title: Spadol z oblakov. Austrálčan sa zabil, keď nad Melbourne vypadol z teplovzdušného balóna
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 23:51