StoryEditor

Halák vychytal Gáboríka a spol. (video)

24.01.2010, 06:47
Autor:
TASRTASR
Zámorská hokejová NHL mala v noci na nedeľu na programe 12 zápasov. V súboji Montrealu s NY Rangers opäť zažiaril Jaroslav Halák, ktorý tretím shutoutom v sezóne a siedmym v kariére pomohol domácim k vysokému víťazstvu 6:0.

Slovenský brankár zlikvidoval všetkých 32 streleckých pokusov, vrátane siedmich z hokejky krajana Mariána Gáboríka v drese jazdcov.

Halák, ktorý dostal v bránke druhýkrát v rade prednosť pred Kanaďanom Careym Priceom, vyzdvihol po zápase najmä skvelú streleckú potenciu útočníkov Canadiens. "Je výborné, keď váš výkon podporia spoluhráči aj toľkými strelenými gólmi. Druhá tretina bola z našej strany úžasná. Počas siedmich minút sme skórovali štyrikrát a súperovi sme nedali takmer žiadnu šancu," povedal 24-ročný Bratislavčan, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Tou prvou sa stal jeho spoluhráč Mike Cammalleri, ktorý sa blysol štyrmi bodmi (2+2). Rangers nevedia nájsť streleckú mušku, po piatkovej prehre s Philadelphiou 0:2 podľahli druhýkrát za sebou "na nulu".

Útočník Vancouveru Pavol Demitra zaznamenal prvý bod v sezóne, keď vo štvrtom vystúpení po návrate po zranení ramena prispel asistenciou k triumfu 5:1 nad Chicagom. Domáci rozhodli o nečakane jasnom víťazstve už v úvodnej dvadsaťminútovke, v ktorej tromi gólmi vyhnali z bránky Fína Anttiho Niemiho. "Vybehli na nás neskutočne rýchlo. V druhej tretine sme začali hrať oveľa lepšie, snažili sa viac páliť na Roberta Luonga, no ten chytal vynikajúco. Prekonať sme ho dokázali až v závere," zložil gólmanovi Canucks poklonu útočník Marián Hossa, ktorý vyšiel bodovo naprázdno, rovnako ako druhý slovenský "jastrab" Tomáš Kopecký. Svoj ofenzívny kolotoč opäť rozkrútili dvojičky Daniel a Henrik Sedinovci, ktorí sa so spoluhráčom Alexandrom Burrowsom podieľali na víťazstve Canucks zhodne troma bodmi. Henrik Sedin, dirigent ničivého prvého útoku, tak zvýšil svoj náskok na čele kanadského bodovania NHL pred druhým Alexandrom Ovečkinom na štyri body. Ruský kanonier síce v noci tiež nezaháľal, no k víťazstvu jeho Washingtonu 4:2 nad Phoenixom prispel "iba" gólom a asistenciou.

Zaváhanie Chicaga využil líder Západnej konferencie zo San Jose, ktorý v šlágri zdolal Buffalo 5:2 a odskočil jastrabom na rozdiel štyroch bodov. Na súpisku Sabres sa znova nezmestil Andrej Sekera. Naopak, z tribúny sa do zostavy Columbusu vrátil Milan Jurčina, no duel v Minnesote mu veľmi nevyšiel. Blue Jackets prehrali 2:4 a slovenský zadák si pripísal dve mínusky.

Tampa Bay s obrancom Andrejom Meszárošom zdolala Atlantu 2:1 až po samostatných nájazdoch. V drese hostí sa predstavil Boris Valábik a okrem jednej strely zaujal aj pästným súbojom s najvylučovanejším hráčom ligy Zenonom Konopkom. Hrdinom duelu sa stal domáci gólman Antero Niittymäki, ktorý si pripísal 37 úspešných zákrokov. Skúsený Fín sa stáva veľkým postrachom pre strelcov Atlanty, v 15. vystúpení proti Thrashers si zaknihoval 15. víťazstvo.

Vydarený návrat do zostavy Ottawy zažil po vyše mesačnej pauze zavinenej zranením kolena kanadský útočník Jason Spezza. Hviezdny center strelil na ľade Bostonu (2:1) víťazný gól senátorov, ktorí oslávili šiesty triumf v rade. Kapitán Bruins Zdeno Chára sa proti svojmu bývalému klubu bodovo nepresadil, keď vyslal iba tri neúspešné strely a do tabuľky pravdy si zapísal mínusku. Jeho slovenský spoluhráč Miroslav Šatan zaznamenal jeden strelecký pokus a dve trestné minúty za hákovanie.

Parádny obrat sa podaril kráľom z Los Angeles. Kings v zostave s Michalom Handzušom síce prehrávali v Detroite po ôsmich minútach 0:2, no v druhej tretine zatrúbil do útoku najproduktívnejší hráč kalifornského tímu Anže Kopitar (v zápase 1+2) a hostia otočili skóre na víťazných 3:2.

Famóznu formu si drží brankár Floridy Tomáš Vokoun, ktorý sa pod víťazstvo 2:0 nad Torontom podpísal 39 úspešnými zásahmi a v priebehu šiestich dní si pripísal už druhé čisté konto. Český olympionik dostal v posledných štyroch zápasoch iba dva góly a na konte má v tejto sezóne šesť shutoutov. Viac vychytal len fenomenálny Martin Brodeur z New Jersey (7).

Výsledky:
Vancouver - Chicago 5:1 (za domácich Demitra 0+1),

San Jose - Buffalo 5:2,

Philadelphia - Carolina 4:2,

Detroit - Los Angeles 2:3,

NY Islanders - New Jersey 2:4,

Tampa Bay - Atlanta 2:1 pp a sn,

Minnesota - Columbus 4:2,

Montreal - NY Rangers 6:0,

Boston - Ottawa 1:2,

Washington - Phoenix 4:2,

St. Louis - Anaheim 3:4 pp a sn,

Florida - Toronto 2:0

01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 02:45