StoryEditor

Neverím na zázraky, tvrdí nový kouč Zvolena Šupler

14.10.2013, 09:33
Autor:
TASRTASR

Novým trénerom úradujúceho extraligového majstra HKM Zvolen sa stal Július Šupler. Bývalý reprezentačný kormidelník, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Lubomíra Oslizla, už v pondelok ráno viedol mužstvo na prvom tréningu s výstižným mottom: "Neverím na zázraky, len na tvrdú prácu."
      
Júliusa Šuplera ľad po dlhých mesiacoch trénerskej nečinnosti magicky priťahoval. "Zvážil som okolnosti, predsa len viac ako pol roka nemám prácu, ťahalo ma to k ľadu, preto som sa rozhodol trénovať Zvolen. Ponuku si veľmi vážim, predsa len je to majster Slovenska. Vidím aj, že chalani sa ocitli v ťažkej situácii, vedenie sa rozhodlo trénerov zmeniť a ja som ponuku prijal. Minimálne celú sezónu budeme spolupracovať, do Zvolena som prišiel presne s touto výzvou."
      
Július Šupler pozná hráčov z dvoch zápasov, ktoré odsledoval. "Oproti vlaňajšku sa veľa v kádri nezmenilo, je to mužstvo, ktoré by mohlo hrať inak a ja im v tom chcem pomôcť. Neverím na zázraky, len na tvrdú prácu a dúfam, že chalani sa poberú týmto smerom. Dôležité bude, aby hrou a výsledkami prinášali divákom radosť a aby rovnakú radosť pociťovali aj samotní hráči. Čo zmeníme, ukážu najbližšie tréningy a zápasy, určite by sa mala zefektívniť streľba, zlepšiť účinnosť presiloviek, práca v obrane a súčinnosť obrany a útoku, v podstate celý hokej."
      
Úradujúci majster sa nachádza v nezávideniahodnom tabuľkovom postavení, po 12-tich kolách extraligy na poslednom 10. mieste. Július Šupler: "Po úspechoch sa zvykne dostaviť útlm, obhájiť pozície je vždy ťažké. V živote sú aj horšie etapy, môžete sa zmýliť, aj uspokojiť, pri veľkej snahy vám niečo nevyjde, no ak máte vôľu, odmeny sa dočkáte. Ja sa roboty nebojím, dúfam, že hráči rovnako, verím, že budeme mať podporu v realizačnom tíme. Mnohých hráčov poznám aj osobne, čaká na nás kopec tvrdej a nekompromisnej práce."
      
V noci sa Július Šupler definitívne rozhodol, že ponuku HKM prijme. "Len aby som mal už na prvom tréningu korčule," zaželal si so smiechom. "Veľa som toho nenaspal, pytačky však dlhé neboli. Za krok späť pôsobenie vo Zvolene určite nepovažujem. Keď máte hokej rád, zaspávate i vstávate s ním. Ja som neustále chodieval na tréningy, v Poprade i Bratislave, skúsenosti mám, chcem ich odovzdať, rád by som Zvolenčanom pomohol. Nové impulzy určite prídu a dúfam, že hráčov naštartujú. Ak sa posunieme vpred, budem mať veľkú radosť."
      
Generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky na Júliusa Šuplera adresoval viacero superlatív. "Je to odborník, s hromadou skúseností, podpísali sme zmluvu do konca sezóny s ročnou opciou z obidvoch strán, dlhšia spolupráca sa nevylučuje. V našej situácii sme si zvolili človeka, ktorý nepochybne zodvihne mužstvo na také priečky, ktoré mu patria. Z predsezónneho cieľa hrať vo finále nič nemeníme. Rokovania boli korektné, podmienky Júliusa Šuplera neboli prehnané."
      
Porovnávať kvality s predchádzajúcimi trénermi sa podľa Milana Čanky môžu ťažko. "Aj Lubomír Oslizlo si odviedol svoju robotu, no situácia nebola dobrá, ani hráči mu jeho pozíciu neuľahčili. Prijal našu výzvu po mimoriadne úspešnom roku, zaslúži si poďakovanie. Po prehrách sme použili metódu biča i cukru, siahli aj na financie, Záleží na hráčoch, či okresané peniaze získajú späť, 15 až 19 bodov v ďalšej šestine zápasov im túto návratnosť zaručí."
     

01 - Modified: 2005-07-20 08:05:11 - Feat.: 0 - Title: Slovensko šetrí na vede
01 - Modified: 2024-04-11 13:26:32 - Feat.: - Title: V rodnej krajine nikdy netrénoval, u nás je už etablovaným menom. Antošíkov klub má nového šéfa lavičky 02 - Modified: 2024-02-22 14:47:01 - Feat.: - Title: Doplatí na to naša repre? Odborník tlmí skepsu týkajúcu sa Calzonovej dvojúlohy: Kouč ihneď vyslal silný odkaz 03 - Modified: 2024-01-30 11:18:24 - Feat.: - Title: Ruský tréner bojových umení v Bratislave pre HN: Doma som už na Slovensku. Pomocou športu ho všade propagujem 04 - Modified: 2024-01-09 16:44:23 - Feat.: - Title: Kouč rakúskeho veľkoklubu pre HN: Slovenskí hráči majú kvalitu. Slovan to však bude mať proti Sturmu náročné 05 - Modified: 2024-01-06 14:47:16 - Feat.: - Title: Pravidlá dobrého trénera
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 17:26