StoryEditor

Španieli dominovali, Slováci padli. Aj toto tvrdia svetové médiá o našej prehre

06.09.2015, 10:01
Autor:
TASRTASR
Prečítajte si, čo písali svetové médiá a prehre našich futbalistov v Španielsku.

Ohlasy zahraničných médií na triumf futbalistov Španielska nad Slovenskom (2:0) v sobotňajšom zápase kvalifikácie EURO 2016:

uefa.com: "Jordi Alba a Andres Iniesta skórovali v prvom polčase a 'La Roja' odplatila súperovi prehru z minulého roka. Španieli sa zároveň zásluhou lepšieho skóre vo vzájomných zápasoch dostali na čelo tabuľky C-skupiny. Brankár Španielska Iker Casillas oslávil svoj stý zápas v reprezentačnom drese čistým kontom."

Marca (Šp.): "Národný tím má namierené do Francúzska. Obhajcovia európskeho titulu zdolali Slovensko na Štadióne Carlosa Tartiereho 2:0 a vedú tabuľku C-skupiny. Hostia sa sústredili najmä na obranu a zaparkovali svoj 'autobus' do šestnástky. Geniálnym pasom ich však prekabátil David Silva."


Prečítajte si aj: Bola to pre nás veľká škola, tvrdí Kozák po prehre so Španielmi
                             Lebo Ukrajina. Toto sú ďalšie dôvody, prečo sme prehrali so Španielmi


AS (Šp.): "Španielsko dominovalo a vedie C-skupinu. K výhre ho doviedol generál Silva. Výborné výkony Iniestu a Busquetsa. Spoľahlivý Casillas v bráne sa prezentoval dvoma kvalitnými zásahmi. Piskot hľadiska si musel vypočuť Pique."

Mundo Deportivo (Šp.): "Národný tím nesklamal a dosiahol povinné víťazstvo, zásluhou ktorého sa už prakticky kvalifikoval na šampionát do Francúzska. Na vedúci gól Albu nadviazal Iniesta, ktorý premenil pokutový kop. Triumf zatienil piskot divákov smerom na Piqueho."

Reuters (V.Brit): "Španieli zdolali Slovákov a súpera preskočili na prvé miesto v tabuľke. Prvý gól strelil hlavou jeden z najnižších hráčov na ihrisku Jordi Alba, ktorý využil geniálnu asistenciu od Davida Silvu. Domáci dominovali v držani lopty a súperovi dovolili iba niekoľko protiútokov, s ktorými však Iker Casillas v bráne Španielska nemal väčšie problémy."

ESPN (USA): "Slováci si chceli v Oviede udržať svoju stopercentnú bilanciu v kvalifikácii, ale chýbali im k tomu najlepší hráči. Napriek tomu sa mohli ujať vedenia, ale strela Róberta Maka išla tesne vedľa brány. Vzápätí skóroval Jordi Alba. Druhý gól domácich padol z pokutového kopu, hoci sa zdalo, že kontakt slovenského brankára s faulovaným Diegom Costom bol minimálny."

DPA (Nem.): "Zverenci trénera Vicenteho del Bosqueho zdolali dovtedajšieho lídra C-skupiny a priblížili sa k účasti na EURO 2016. O výsledku v Oviede rozhodli dva góly domácich v prvom polčase. Slováci utrpeli prvú prehru v kvalifikácii, ale o svojom postupe na európsky šampionát môžu rozhodnúť už v utorok doma proti Ukrajine."

idnes.cz (ČR): "Slováci po prvý raz v kvalifikácii padli a vo svojej skupine klesli na druhé miesto. Prvú šancu mali hostia, ale Mak po chybe Ramosa mieril vedľa. O minútu neskôr po krásnej prihrávke od Silvu trafil Alba. Druhý gól pridal po polhodine hry z penalty Iniesta. Španielsko tak ako prvý súper od októbra 2013 strelilo Slovákom viac než gól a zvíťazilo 2:0."

01 - Modified: 2007-09-11 09:03:00 - Feat.: 0 - Title: Audi chce na budúci rok po prvý raz predať viac ako milión áut
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 05:47