StoryEditor

Líder Slovenska je späť. Šatan ide na šampionát

04.04.2014, 12:27
Autor:
redredtasrtasr
Elitný kanonier sa zapojí do prípravy na majstrovstvá sveta v utorok. Nastúpi už na prípravné zápasy proti Rusku.

Slovensko dostalo dobrú správu. Jeden z najlepších hokejistov v ére samostatnosti Miroslav Šatan sa predstaví na svetovom šampionáte. Podľa portálu szlh.sk sa Šatan po dohode s trénerom Vladimírom Vůjtkom dohodol na tom, že sa do prípravy na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku zapojí od utorka.

S Mirom sme sa stretli vo štvrtok a na schôdzke sa definitívne  dohodli na tom, že sa od utorka zapojí do prípravy. Nastúpi tak už na prípravné zápasy proti Rusku. Veríme, že mladí chlapci budú profitovať z jeho skúseností,“ povedal pre portál Slovenského hokejového zväzu  generálny manažér národného tímu Otto Sýkora. Slováci už aj so Šatanom nastúpia proti Rusku 11. a 13. apríla v Bratislave.

Držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS a kapitán majstrov sveta z Göteborgu naposledy reprezentoval svoju krajinu na vlaňajšom svetovom šampionáte v Helsinkách. Do nominácie na ZOH v Soči sa ale nedostal, podľa mnohých rozporuplných vyjadrení bol dôvodom jeho neúčasti nevyriešený spor so Zdenom Chárom po ataku obrancu Bostonu v zápase minulého ročníka KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava.

Šatan pôvodne avizoval, že sa po tejto sezóne rozlúči s hráčskou kariérou. Po vypadnutí bratislavského Slovana z Pohára nádeje však nevylúčil, že by v aktívnej činnosti ďalej pokračoval a naznačil svoj možný štart na svetovom šampionáte.

Nominácia Slovenska:

Brankári: Július Hudáček (Pardubice), Jaroslav Janus (Slovan), Ján Laco (Doneck)

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan), Peter Čerešňák (Trenčín), Marek Ďaloga (Pardubice), Vladimír Mihálik (Slovan), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja Vítkovice), Martin Štajnoch (Slovan), Ivan Švarný (Záhreb), Juraj Valach (Slavia Praha)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Liberec), Marcel Haščák (Dinamo Riga), Adam Lapšanský
(Poprad), Mário Lunter (Banská Bystrica), Patrik Lušňák (Piešťany), Michel Miklík, Juraj Mikúš (obaja Slovan), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki), David Skokan (Slavia Praha), Miroslav Šatan (Slovan), Rastislav Špirko (Spartak Moskva), Andrej Šťastný (Slovan), Radoslav Tybor (Pardubice), Peter Zuzin (Zvolen).

01 - Modified: 2006-03-27 05:46:49 - Feat.: 0 - Title: Malé firmy sa už neboja podnikanie financovať na dlh
01 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 02 - Modified: 2023-02-07 13:00:00 - Feat.: - Title: Kresťania sa obávajú, že na odovzdávaní cien Grammy sa vyvolal antikrist. Vadilo im vystúpenie Sama Smitha 03 - Modified: 2022-02-16 16:02:43 - Feat.: - Title: Vůjtek pre HN: Slováci majú lepšie zložené mužstvo ako Česi. Príčiny zlepšenia však vidím inde 04 - Modified: 2019-09-04 11:29:57 - Feat.: - Title: Ani Bondra, ani Pálffy. Hokejistov povedie naďalej Ramsay so Šatanom 05 - Modified: 2019-06-26 15:40:58 - Feat.: - Title: Rusnák kritizoval Kohúta: To, čo spravil, je dehonestujúce
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:41