StoryEditor

Slovan prišiel o ďalších hráčov. Klub opustil aj líder Tomáš Surový

16.02.2015, 12:48
Autor:
TASRTASR

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava pokračuje v zužovaní svojho kádra. Posledný tím Západnej konferencie tesne pred koncom prestupového obdobia v nedeľu o polnoci opustili obranca Lukáš Kozák a útočníci Andrej Kudrna a Patrick White. Pár hodín pred nimi odišiel aj skúsený reprezentant Tomáš Surový.

Slovan tak dohrá sezónu, ktorá bude pravdepodobne jeho posledná v KHL, iba s 19 hráčmi na súpiske - dvoma brankármi, šiestimi obrancami a 11 útočníkmi. Do konca sezóny sú zranení obrancovia Tomáš Starosta a Patrik Luža a útočník Václav Nedorost.

Kozák, ktorý prišiel do tímu pred Vianocami vypomôcť v čase veľkej maródky v defenzíve, sa vracia do Dukly Trenčín. V KHL nastúpil na 17 stretnutí, v ktorých si pripísal jeden bod za asistenciu.

Do tímu HC’05 Banská Bystrica putuje naspäť dvojica útočníkov Andrej Kudrna a Patrick White. Kudrna odohral za Slovan 21 zápasov s bilanciou jeden gól a dve asistencie, White si v 26 vystúpeniach nepripísal ani jediný bod.


Slovenský útočník Tomáš Surový. Snímka: TASR/P. Neubauer

"Všetci spomenutí hráči nastúpili za Slovan poslednýkrát v tejto sezóne včera na ľade Severstaľu Čerepovec. Ak by totiž v KHL nastúpili aj po 15. februári, v súlade s pravidlami slovenskej extraligy by už do konca sezóny nemohli nastúpiť za klub, v ktorom mali striedavý štart. HC Slovan Bratislava ďakuje hráčom za odvedené služby a v zostávajúcom priebehu sezóny im želá veľa úspechov," uvádza sa na klubovej stránke.

Slovan nedávno opustili aj ďalší hráči ako brankár Jaroslav Janus či útočníci Michal Vondrka a Štefan Ružička. Do Švédska mal namierené aj najproduktívnejší hráč tímu Ladislav Nagy, no vedenie ho nepustilo. Bratislavský klub má finančné problémy, hráčom nevie garantovať pravidelné výplaty a stále nevie, v ktorej lige odohrá nasledujúcu sezónu.

To sa prejavilo aj na uplynulých výsledkoch tímu, ktorý ťahá nelichotivú sériu šiestich zápasov bez bodu, pričom v stretnutí s CSKA Moskva "vyfasoval" zahanbujúci debakel 0:12, najvyšší v histórii KHL.

Aj preto sa mu účasť v budúcom ročníku nadnárodnej súťaže stále vzďaľuje. V hre sú tri ďalšie možnosti. Slovan by sa mohol vrátiť do slovenskej extraligy, no pravdepodobnejšie varianty sú odchod do českej najvyššej súťaže, či do rakúskej EBEL ligy, v ktorej pôsobia aj tímy z Maďarska, Talianska, Slovinska a Česka. Vedenia EBEL-ky prejavilo o Slovan záujem a údajne lanári aj Medveščak Záhreb, ktorý v KHL po sezóne definitívne skončí.

O budúcnosti jedného z najslávnejších slovenských klubov by sa malo rozhodnúť asi v priebehu mesiaca. "Možnosť, že budeme pokračovať v KHL, je, ale osobne to už nepovažujem za veľmi reálne. Problém nie je ani tak so samotnou súťažou, ako s tým, že ak chceme uvažovať o nejakých iných možnostiach, tak to musíme urobiť už teraz, to sa nedá odkladať. Už teraz musíme povedať iným ligám, či do toho ideme, alebo nie. V KHL sa o ďalšej sezóne reálne rozhoduje až niekedy v lete, ale pre nás je to neskoro," uviedol v rozhovore pre týždenník .týždeň generálny manažér klubu Maroš Krajči.

"Na začiatku sezóny sme nemali finančné problémy, peniaze chodili viac-menej načas. Zhoršilo sa to až na prelome novembra a decembra, keď výplaty začali meškať. Úplne sa to pokazilo v januári. Ja im dnes neviem povedať, že výplaty budú vtedy a vtedy. Doteraz som to vždy vedel povedať a dodržať, teraz to neviem. Klamať im nechcem a fakt neviem," dodal Krajči.

Slovan figuruje po nedeľňajšej prehre v Čerepovci naďalej na poslednej štrnástej priečke tabuľky Západnej konferencie a vzhľadom na maximálny počet bodov, ktorý ešte má šancu získať, môže poskočiť už len o jedno miesto.

Zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena sa rozlúčia s prebiehajúcou sezónou sériou troch domácich duelov postupne s Dinamom Riga, SKA Petrohrad a Jokeritom Helsinki.

aktuálna súpiska Slovana:

brankári: Johan Backlund, Denis Godla

obrancovia: Ivan Baranka, Cam Barker, Ján Brejčák, Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch

útočníci: Milan Bartovič, Libor Hudáček, Žiga Jeglič, Mario Lunter, Matt Murley, Ladislav Nagy, Peter Ölvecký, Tomáš Netík, Dominik Rehák, Andrej Šťastný, Rok Tičar

zranení: Tomáš Starosta, Patrik Luža, Václav Nedorost

01 - Modified: 2007-03-15 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Matka si kupovala smrť syna
01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 18:25